Totul despre mierea de Manuka

0 Shares
0
0
0

Printre cele mai cunoscute antibiotice din lume, se afla mierea de Manuka, facuta din polenul florilor arborelui de Manuka, iar despre tot ceea ce ea este si modul de utilizare puteti afla de pe https://www.doarnatural.ro.

De unde provine mierea de Manuka?

Mierea Manuka este o miere monoflora unica in lume si provine dintr-un arbore de ceai care creste doar in zonele nepoluate din Australia si Noua Zeelanda. Arborele Manuka este unul dintre acei arbori recunoscuti pentru proprietatile vindecatoare ale acestora, de aceea, si mierea provenita de la acest arbore are proprietati vindecatoare.

Mierea de Manuka a fost utilizata inca din cele mai vechi timpuri, incepand cu triburile Maori, iar mai tarziu, dupa ce a inceput sa fie studiata de catre oamenii de stiinta, s-a descoperit ca aceasta are proprietati antibacteriene, antimicrobiane, antioxidante, antiinflamatorii, antivirale, antiseptice si antifungice.

S-a demonstrat faptul ca aceasta miere are foarte multe beneficii asupra organismului uman, iar ea poate fi pastrata si conservata, pastrandu-si proprietatile pentru multi ani.

Cate tipuri de miere de Manuka exista?

In urma studiilor efectuate, s-a descoperit ca exista trei tipuri de miere de Manuka, in functie de compozitia chimica. Dupa recoltare, aceasta este sortata si catalogata, apoi este trimisa spre vanzare.

Primul tip de miere de Manuka este cea pentru consum, aceasta neavand o activitate antibacteriana foarte semnificativa.

Al doilea tip de miere este mierea Manuka activa, cea mai importanta componenta a acesteia fiind peroxidul de hidrogen. Datorita cantitatii foarte mari de astfel de compus, aceasta miere este unica in lume.

Al treilea tip de miere este mierea Manuka UMF sau cea cu activitate antibacteriana non-peroxidica, aceasta avand numeroase proprietati antibacteriene.

UMF este acel factor unic Manuka, utilizat in certificarea acestui tip de miere si ajuta la masurarea calitatii acesteia.

De ce este importanta mierea de Manuka?

Mierea obisnuita de albine este o sursa de calciu, fier, magneziu, vitamina B, zinc, fosfor, potasiu si aminoacizi, iar mierea de Manuka are un continut nutritiv de peste patru ori mai mare, dar si numeroase elemente active.

Toate proprietatile mierii de Manuka, precum si capacitatea bioactiva, antibiotica si antivirala este realizata cu ajutorul valorii UMF sau a activitatii non-peroxidice. Cu cat acestea sunt mai mari, cu atat mierea are un efect bioactiv mai ridicat.

Mierea este produsa si se gaseste in cantitati foarte mici, de aceea aceasta este cea mai scumpa din lume si este comercializata doar controlat, de catre producatori autorizati si licentiati. Acest lucru este necesar pentru a avea garantia ca aceasta miere este vanduta in cele mai bune conditii si este de cea mai buna calitate.

Pentru ce este buna mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este deosebit de pretioasa pentru tratarea anumitor afectiuni si poate trata  numeroase afcetiuni provocate de microorganisme bacteriene sau fungice, printre care E coli, streptococul auriu, Helicobacter pylori, streptococul pyogenes si multe altele.

Mierea de Manuka poate fi utilizata pentru a trata numeroase afectiuni precum raceala, gripa, afectiuni ale sinusurilor, ulcere, gastrite, tratarea diareei, afectiuni ale cavitatii bucale, etc.

Pentru uzul extern, mierea de Manuka poate fi utilizata pentru a trata arsurile, infectii sau alte afectiuni ale pielii, acneea, psoriazisul, dermatitele sau ciupercile unghiilor.

Mierea de Manuka UMF este recomandata pentru acele afectiuni provocate de infectii rezistente la antibiotice, foarte important fiind faptul ca aceasta nu duce la cresterea rezistentei bacteriilor.

Este recomandat insa sa se tina cont de modul de administrare al acestui tip de miere, caci poate provoca reactii alergice sau cresterea concentratiei de glucoza din sange ori interactiuni cu medicamentele folosite in chimioterapie.

0 Shares
You May Also Like