Periuta de dinti manuala sau electrica?

Periuta de dinti manuala sau electrica?

0 Shares
0
0
0

Sunt mai multe metode de albire a dintilor si unele dintre ele pot sa fie realizate la cabinetul medicului stomatolog iar altele acasa.

De asemenea unele dintre ele pot sa fie reprezentate de solutii industriale si profesionale special facute pentru a va albi dintii si altele sunt metode pe care le putem incerca utilizand diverse lucruri pe care le avem acasa.

Indiferent de ce anume vom utiliza pentru a ne albi dintii in momentul in care vom reusi sa avem un zambet alb este important sa stim si cum sa il intretinem.

Avand in vedere faptul ca pe piata pot sa existe nenumarate tipuri de periute de dinti dintre care unele sunt chiar electrice va trebui sa putem determina care dintre ele sunt potrivite si recomandate pentru sanatatea noastra orala.

Eficacitatea modului de curatare a dintilor cu periuta de dinti manuala in comparatie cu cea electrica este unul dintre cele mai controversate subiecte din prezent. Cele din urma periute sunt considerate de catre unee persane mult mai bune pentru a elimina placa dentara si pentru a preveni cariile insa in continuare parerile sunt impartite.

In realitate cei mai importanti factori pentru a mentine sanatatea orala este si respectarea celor doua spalari zilnice pe dinti pentru o perioada e doua minute. Nu conteaza tipul de periuta pe care il utilizati, ci curatarea propriu zisa a dintilor zilnic. Atat periutele de dinti manuale cat si cele electrice prezinta unele avantaje.

Periutele de dinti obisnuite au fost inventate la finalul anilor 30. Inca de atunci conceptul de baza a fost constant imbunatatit in termeni precum textura, usurinta de folosire sau adaptabilitatea la anumite nevoi ale consumatorilor. In anii 90 au aparut pe piata si periutele pentru dinti electrice care au ajuns rapid o solutie alternativa pentru periutele manuale.

Principalul scop al unei periute pentru dinti este sa elimine placa bacteriana si sa stimuleze gingiile. Acest scop este realizat de toate produsele pentru ingrijire de felul acesta indiferent ca sunt electrice sau clasice.

Accesibilitatea si costurile reduse sunt importante. Periutele de dinti manuale sunt mai ieftine si se gasesc mai usor in toate magazinele sau farmaciile.

Portabilitatea este un alt avantaj. Este mult mai simplu sa aveti in bagaj periute de dinti manuale si de asemenea acestea sunt si mult mai usor de utilizat in momentul in care va aflati in deplasare. Periutele de dinti electrice sunt ceva mai mari si pot sa aiba nevoie de conectarea la priza sau de inlocuirea bateriilor.

Presiunea scazuta la nivelul dintilor si a gingiilor este un aspect pe care se recomanda sa nu il ignoram. Atunci cand folosim periutele manuale presiunea care se exercita pe dantura si pe gingii se va controa mai usor. Pentru periuta electrica vor aparea mai des probleme legate de smaltul dentar si se vor instala durerile si sensibilitatea aparand si riscul crescut ca dintii sa se piarda.

Modul in care copii pot utiliza aceste periute elese este si el foarte important. Pentru copii periuta manuala este o buna alternativa si este si mai sigura in comparatie cu periuta de dinti electrica.

0 Shares
You May Also Like