Curiozitati despre incinerarea umana

Curiozitati despre incinerarea umana

0 Shares
0
0
0

Ati stiut ca in ultimii ani, in Romania a crescut foarte mult numarul incinerarilor umane? Multi romani aleg sa isi duca decedatii la un crematoriu precum Proignis pentru a fi incinerati, din diferite motive.

In primul rand, locurile de veci din marile orase ale tarii incep sa devina o problema din ce in ce mai mare. Multi sunt cei care si-au rezervat loc de veci tocmai din acest motiv, pentru ca erau constienti din timp de faptul ca locurile de veci disponibile vor deveni o problema.

In marile orase se construiesc vile si blocuri la periferie, iar locuri pentru amenajarea cimitirelor nu prea mai sunt, iar din acest motiv, incinerarea umana va creste si mai mult in popularitate in viitorul nu foarte indepartat.

Apoi, costurile incinerarii sunt reduse in comparatie cu costurile inhumarii, deci iata un alt motiv intemeiat datorita caruia, multe familii de romani aleg sa isi incinereze intr-un crematoriu decedatii, decat sa ii inhumeze.

Sa nu uitam ca exista si situatii in care decedatii sunt incinerati pentru ca aceasta le-a fost ultima dorinta. Familiile celor care au avut aceasta ultima dorinta, s-au conformat, au sunat la crematoriu si s-au interesat de costuri si de proceduri, si si-au incinerat decedatii.

Exista mai multe curiozitati care apar in legatura cu procedura de incinerare, iar in continuare veti afla despre ce este vorba.

Este legala incinerarea?

Exista romani care isi pun semne de intrebare cu privire la acest aspect. Ei bine, incinerarea este egala cu inhumarea in ceea ce priveste statutul in Romania, iar articolul 80 din Noul Cod Civil este cel care reglementeaza dreptul la incinerare al persoanei decedate.

Cat timp dureaza incinerarea?

Oamenii cu siguranta isi pun intrebari si cu privire la acest subiect. Ei bine, intre 1 si 3 ore in mod normal ar trebui sa dureze incinerarea unei persoane decedate. Daca dureaza o ora, doua ore, trei ore, sau doua ore si jumatate, depinde de unii factori cum ar fi de exemplu temperatura de incinerare.

Apoi, greutatea corporala a persoanei decedate, dar si sicriul care trebuie sa fie foarte inflamabil, sunt factori care au un rol important in ceea ce priveste timpul necesar incinerarii umane, la orice crematoriu din tara si din strainatate.

Sunt necesare documente pentru incinerarea umana?

Cu siguranta, pentru cei care nu stiau acest lucru, exista o lista de documente care sunt necesare pentru incinerarea umana. In primul rand, este necesar certificatul de deces al defunctului care urmeaza sa fie incinerat.

Apoi, este nnecesar un certificat de imbalsamare al celui care va fi incinerat. Mai este nevoie de o autorizatie de incinerare si in unele cazuri, un aviz sanitar pentru transport, atunci cand cei de la crematoriu se ocupa de transportul decedatului.

Fiecare decedat este incinerat individual?

Desigur ca da, iar acesta este un lucru important de precizat. Fiecare sicriu poate fi introdus in cuptorul de incinerare numai individual. Deci, acesta este un argument care dovedeste foarte clar faptul ca nu exista posibilitatea de a se crea confuzii, iar familia greu incercata va primi de ala crematoriu cenusa persoanei dragi.

Pentru cei care isi faceau griji ca se poate primi alta cenusa, a altei persoane decedate, sansele ca acest lucru sa se intample sunt foarte mici, sau chiar zero.

Acestea sunt asadar, cateva dintre cele mai importante curiozitati pe care le au in general oamenii, in momentul in care vine vorba despre incinerarea umana. Cu cat oamenii cunosc mai multe informatii, cu atat mai bine, pentru ca nu va mai dura o perioada mare de timp pana cand, incinerarea va fi si mai populara, iar romanii vor alege sa isi incinereze decedatii in loc sa ii inhumeze.

0 Shares
You May Also Like