Cand este necesar un motocultor hobby?

Cand este necesar un motocultor hobby?

0 Shares
0
0
0

Intentionezi sa te apuci de agricultura pentru propriul consum? Cu siguranta in aceste conditii, ai nevoie de unele informatii utile, mai ales in cazul in care pana in prezent nu ai avut tangente cu agricultura.

Asadar, trebuie sa stii ca nu se mai practica prelucrarea terenului agricol cu ajutorul animalelor din gospodarie, asa cum se intampla acum cateva decenii. Daca atunci cand erai mic si mergeai la tara la bunici, vedeai cum acestia merg la arat cu carul cu boi sau sau foloseau caii pentru arat, acum lucrurile nu mai stau chiar astfel.

In clipa de fata, exista diferite utilaje pe care le poti folosi pentru a-ti lucra gradina sau terenul agricol. De exemplu, o motosapa reprezinta solutia ideala pentru tine in cazul in care urmeaza sa cultivi legume sau leguminoase de pe o suprafata de teren redusa, si cand spun redusa, cu siguranta termenul face referire la o gradina care are suprafata mai mica de 1000 de metri patrati, sau in cel mai fericit caz 1000 de metri patrati.

O motosapa iti poate fi de mare ajutor pentru a marunti solul. Poti sa folosesti acest mic utilaj pentru a pregati terenul inainte de a insamanta sau de a planta rasadurile. Chiar daca motosapa este un utilaj de mici dimensiuni, vei putea sa descoperi pe propria piele cat de utila poate fi aceasta, si cat de mult iti poate usura munca.

In cazul in care totusi, detii un teren care are suprafata de mai bine de 1000 de metri patrati, atunci in mod evident nu mai prea ai cum sa faci fata lucrului cu o motosapa. In aceste conditii va trebui sa iti indrepti atentia spre un motocultor.

De exemplu, un motocultor din gama hobby este posibil sa reprezinte cea mai buna alegere pentru tine in cazul in care de exemplu, suprafata de teren pe care o ai este de pana in 5000 de metri patrati.

Cu un motocultor hobby a carui putere poate fi de 3 sau 5 CP, cu siguranta iti vei putea face treaba cu usurinta. Vei vedea cat de usor este sa prelucrezi terenul si sa il pregatesti inainte sa plantezi rasaduri sau seminte.

In cazul in care insa gradina pe care o detii are o suprafata mai mare, atunci cel mai probabil nu vei avea un mare succes cu un astfel de motocultor. Cea mai buna solutie in cazul respectiv ar fi aceea de a-ti indrepta atentia spre un motocultor care are intre 5 si 7 CP. Un astfel de utilaj reprezinta solutia ideala si poate fi utilizat chiar si pe suprafete care depasesc 8000 de metri patrati.

In cazul in care iti vei indrepta atentia spre cele mai noi motocultoare de la Rabota, vei putea descoperi mai multe astfel de utilaje de ultima generatie, care au motoare euro 5 pe benzina.

Ba chiar mai mult, un motocultor de la Rabota, vine la pachet cu diferite accesorii, cum ar fi un plug de arat, un plug de scos cartofi, o remorca pentru motocultor (remorca motocultorului are dimensiuni reduse) sau cu diferite alte accesorii.

Un astfel de utilaj, la fel ca toate motocultoarele de la Rabota este simplu si de intretinut dar si de utilizat. Chiar si persoanele fara experienta se pot descurca de minune.

Nu in ultimul rand, exista motocultoare care au motoarele euro 5 pe benzina, dar care au o mai mare putere (13 CP de exemplu). In mod evident, un astfel de utilaj poate fi folosit pe suprafete de teren mai mari.

Chiar si in ceea ce priveste terenurile de peste 12.000 de metri patrati, acestea reprezinta o solutie viabila.

0 Shares
You May Also Like