Cum reduce electroterapia durerea?

0 Shares
0
0
0

1. Controlul porţii

Teoria „Controlului porții” a fost propusă pentru prima dată în 1965. Conceptul principal al acestei teorii este că creierul poate acorda atenție doar unui stimul (sau mesaj) la un moment dat. Atunci când un stimul dureros determină un receptor al durerii (celulă specializată care detectează stimuli dureroși) să trimită un mesaj creierului printr-un „nerv dureros”, creierul percepe acel mesaj ca „durere”.

În mod similar, dacă un receptor tactil este stimulat, un mesaj este trimis creierului de către un „nerv tactil”, astfel încât creierul să perceapă acel mesaj mai degrabă ca „atingere” decât durere. Experiența ne spune că, chiar dacă simțim durere după ce ne-am lovit în cot, răspunsul natural este să freci cotul și dintr-o dată durerea nu este la fel de intensă. Acest lucru se datorează faptului că „nervul tactil” este mai mare și își trimite informațiile către creier mai repede, astfel încât mesajul durerii să nu fie niciodată recunoscut de creier. Acesta este același mecanism prin care săruturile mamei par să ajute majoritatea durerii pe care o suferă copiii!

Exact aşa funcţionează electrostimularea nervoasa transcutanata – T.E.N.S. Semnalul electric adecvat stimulează receptorii tactili și, printr-un pic de semnalizare fantezistă în măduva spinării, mesajul durerii nu este recunoscut de creier. Este important să recunoaștem însă că acest fenomen nu îndepărtează cauza durerii și că ameliorarea durerii nu durează pentru totdeauna. Pur și simplu oferă o „pauză de la durere” care vă permite să vă deplasați mai bine și, astfel, să ajutați corpul să obțină nutriția și activitatea de care are nevoie pentru a finaliza vindecarea zonei dureroase atât în ​​repaus, cât și în timpul exercițiilor adecvate. De obicei, ameliorarea durerii încetează după 6 ore. Acest interval de timp este similar cu cel al multor medicamente comune pentru durere, dar fără efectele secundare nedorite.

2. Eliberarea substanţelor naturale care ameliorează durerea

Altă modalitate în care T.E.N.S. acționează pentru ameliorarea durerii este prin stimularea eliberării în organism a substanțelor chimice naturale pe care corpul le eliberează de obicei atunci când există vătămări sau stres. Substanțele chimice eliberate sunt cunoscute sub numele de endorfine și encefaline. Endorfinele sunt, de asemenea, eliberate în mod natural de către organism în timpul exercițiilor fizice prelungite, pentru a produce senzația de euforie cunoscută sub numele de „runner’s high”. Encefalinele sunt eliberate în mod normal cu exerciții mai intense, dar cu durată mai scurtă. Aparatul T.E.N.S. poate fi ajustat pentru a stimula selectiv eliberarea fie de encefaline, fie de endorfine.

Micul semnal electric dezvoltat de aparatul T.E.N.S. este livrat corpului prin tampoane specializate numite electrozi. Acești electrozi sunt așezați în jurul zonei durerii sau pe alte zone ale corpului dvs. despre care se știe că afectează percepția durerii. Acestea sunt concepute pentru a asigura un tratament sigur și eficient.

Durere acută sau cronică

T.E.N.S. poate fi utilizat fie pentru dureri acute (recente sau pe termen scurt), fie cronice (pe termen lung). Setările de pe unitatea T.E.N.S. pot fi ajustate pentru a trata mai eficient oricare tip de durere. Din nou, un kinetoterapeut vă poate evalua durerea și vă poate sfătui cu privire la setările care ar fi cele mai bune pentru tipul dvs. de durere.

Sunteți îngrijorat de administrarea medicamentelor pentru ameliorarea durerii din cauza posibilelor efecte secundare și a riscurilor pentru sănătate? Luați în considerare un tratament bazat pe electroterapie, o tehnologie neinvazivă de ameliorare a durerii care a fost utilizată în medii clinice de mulți ani.

0 Shares
You May Also Like