Cum se cumpara un laptop second hand?

Cum se cumpara un laptop second hand?

0 Shares
0
0
0

Un laptop second hand prezinta mai multe avantaje si primul dintre ele este pretul mic. Fiecare persoana vrea un laptop insa de multe ori ni se intampla sa nu avem puterea financiara de a cumpara unul nou si ne orientam spre unul la mana a doua.

De asemenea se poate ca un laptop la mana a doua sa ne ofere performante mult mai mari decat unul nou la acelasi pret.

Din nefericire sunt multe persoane rauvoitoare care vor sa castige bani degeaba si vand laptopuri reparate gresit sau care au reparatii facute pentru durate scurte de functionare si diverse improvizatii care nu au cum sa reziste in timp.

Tocmai de aceea am scris acest articol pentru a va atrage atentia despre cum ar trebui sa cumparati un laptop astfel incat sa nu fiti pacaliti. Sunt cateva detalii la care este recomandat sa va uitati inainte de a cumpara un laptop la mana a doua.

In primul rand un vanzator car trebui sa para de incredere. Se pot cunoaste persoanele care fac doar comert si nu sunt de fapt proprietarii obiectului respectiv sau care la randul lor au fost pacaliti sa cumpere dispozitivul respectiv de care acum vor sa scape.

De asemenea, ar trebui sa va uitati dupa sigilii pe spatele laptopului si in zona de sub baterie si sa vedeti daca exista vreunul. Sunt si service-uri care pun astfel de sigilii dupa ce repara un laptop si asa va veti putea da seama daca a fost reparat inainte sau nu.

Inspectati atent laptopul si verificati daca exista diferente de uzura intre carcasa si tastaturia. Daca tastatura pare a fi noua si carcasa uzata inseamna ca cineva a schimbat tastatura cel mai probabil in urma faptului ca pe tastatura au fost varsate substante in stare lichida.

Inspectati si suruburile de pe carcasa pentru a vedea daca au fost desfacute. Intrebati persoana de la care cumparati daca au fost facute reparatii pe placa de baza. Daca au fost intrebati la ce service si daca reparatia mai are garantie.

Uitati-va in spatiul pe unde ventilatorul trage aer si intrebati daca a fost curatat de praf. In cazul in care va spune ca nimeni nu a umblat in el niciodata insa este curat in interior cel mai sigur a fost intr-un service de reparatii.

Miscati displayul de mai multe ori in tip ce laptopul merge pentru a observa daca apar probleme si daca apar dungi, fluctuatii de lumina, sau daca balamalele sunt rupte ori slabite.

Stati cu dispozitivul pornit in jur de 30 de minute pentru a verifica daca se opreste sau isi da restart si daca mai apare vreo problema pe care vanzatorul nu a aratat-o.

Vedeti daca tine bateria sau daca aceasta se incarca si verificati daca laptopul functioneaza pe incarcator, cu bateria scoasa si daca bateria de bios functioneaza.

Verificati sa se conecteze wireless si sa functioneze bluetooth-ul daca are si vedeti daca starea pe care o are laptopul corespunde cu anuntul sau nu. Puteti sa cereti vanatorului si o verificare in service.

0 Shares
You May Also Like