Ce este important sa stii cand alegi un laptop?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care ai de gand sa iti schimbi vechiul laptop, cu siguranta in momentul in care vei accesa un magazin online, sau vei vizita un magazin de specialitate, vei putea vedea o multime de modele de laptopuri, de la cei mai renumiti producatori, dar si de la producatori mai putini cunoscuti de pe piata.

Ei bine, poti sa iti indrepti atentia spre un model de laptop nou, insa trebuie sa stii faptul ca un astfel de produs poate sa fie destul de costisitor, insa pretul unui laptop cu siguranta este influentat in primul rand de specificatiile tehnice ale acestuia, dar si de firma producatoare a produsului.

Pentru utilizatorii mai pretentiosi, cu siguranta numai ideea de a alege un laptop nou este una buna, mai ales pentru ca un astfel de produs este nou si sigilat, insa utilizatorii care nu au o situatie financiara foarte buna, cu siguranta vor tine cont si de pret.

Cei care fie nu isi permit, fie nu isi doresc sa cheltuiasca foarte multi bani pentru cumpararea unui laptop nou, isi pot indrepta in orice moment atentia spre un laptop refurbished, si cu siguranta nu vor regreta alegerea facuta.

Un laptop refurbished, este de fapt, un produs reconditionat. Laptopurile care au fost achizitionate prin intermediul sistemului de leasing de catre tot felul de institutii si companii, la expirarea acelui contract de leasing, au revenit la producatori, care le-au testat, le-au imbunatatit si le-au scos pe piata.

Aceasta este si motivul datorita caruia un laptop refurbished poate sa fie la fel de performant precum un model nou, sau poate chiar sa fie si mai performant, insa aici depinde foarte mult si de modelele intre care se face comparatie.

Daca stam sa comparam doua laptopuri identice, de la acelasi producator, atunci cu siguranta nu vor fi diferente in ceea ce priveste specificatiile tehnice si performantele, insa vor fi diferente in ceea ce priveste pretul, pentru ca un produs refurbished este mai ieftin decat unul nou.

Daca nici ideea de a alege un model refurbished nu iti este pe plac, atunci ai posibilitatea sa alegi un model de laptop second hand, si in mod evident vei putea sa gasesti si laptopuri second hand care sa aiba performante bune sau foarte bune.

Daca vei opta pentru cele mai ieftine modele second hand, atunci nu prea ai la ce performante sa te astepti de la produs, insa daca iti vei alege un laptop second hand, care sa coste cateva sute de lei, atunci poti sa ai asteptari de la produs.

Se stie faptul ca produsele noi, dar si cele refurbished beneficiaza de o perioada indelungata de garantie, insa cu siguranta si un model second hand, in momentul in care il vei cumpara de la un magazin online de specialitate, va beneficia de o perioada de garantie.

Chiar si laptopurile second hand care se gasesc la magazinele de specialitate din oras, beneficiaza de o perioada de garantie, insa nu la fel de indelungata precum cele noi sau cele refurbished.

Daca nu iti cumperi produsul din magazin, ci il gasesti la un pret bun, la o cunostinta sau la un prieten, atunci trebuie sa te asiguri ca produsul se afla inca in perioada de garantie. In caz contrar, nu este recomandat sa il cumperi.

0 Shares
You May Also Like