iPhone – conectivitatea la internet

iPhone – conectivitatea la internet

0 Shares
0
0
0

Accesul la internet pe iPhone este disponibil atunci cand telefonul este conectat la un wi-fi local sau la o retea de tip GSM sau Edge, amandoua cu standarde 2G de a doua generatie. iPhone 3G a introdus suportul pentru a treia generatie de standarde si anume UMTS si HSDPA 3.6.

iPhone 4S a introdus suportul pentru retelele HSUPA cu viteze de pana la 14.4 Mbit/s si suportul pentru retele HSDPA 7.2 a fost introdus pentru iPhone 3GS. Accesibilitatea la network include pe anumite modele de iPhone 1xRTT (reprezentat prin 1x pe bara de status) si GPRS-ul (cu acelasi nume pe status bar).

De asemenea Edge (cu E majuscula pe status bar) UMTS si EV-DO (ce apar ca retele de tip 3G), o versiune mai rapida de UMTS si 4G (cu simbolul 4G pe status bar) si LTE (LTE pe status bar) isi fac si ele simtita prezenta pe device-urile ce suporta aceste standarde.

Iphone 3GS are o rata de download maxim de 7.2 Mbit/s. Mai mult decat atat, atasamentele prin e-mail precum si aplicatiile si fisierele media din diferitele magazine online Apple, trebuie sa fie mai mici de 20MB pentru a putea fi descarcate dintr-o retea.

Fisierele mai mari (atasamente de e-mail sau podcasturi) trebuie descarcate prin wi-fi (care nu are limitari de marime a fisierelor). Daca o retea de tip wi-fi nu este disponibila, un workaround (o rezolvare evitand cauza problemei) poate fi accesarea acestori fisiere direct din browserul Safari. Cele mai bune huse iPhone, le poti gasi pe accesoriigsm.ro.

AT&T a introdus standardul 3G in Iulie 2004, dar in 2007 Steve Jobs declara ca acest standard inca nu este raspandit peste tot in Statele Unite, iar chipseturile nu erau destul de eficiente din punct de vedere energetic, pentru a putea fi incluse in noile device-uri iPhone.

Suportul pentru standardul 802.1X, un sistem de autentificare comun, folosit de catre universitati si de catre retelele wi-fi ale diferitelor corporatii, a fost adaugat si el cu versiunea de update 2.0.

Asa cum este setat din fabricatie, device-ul tau iPhone te va intreba daca poate sa se alature (join) noilor retele wi-fi din zona, descoperite de catre acesta si de asemenea iti va cere sa introduci parola, atunci cand este cazul. In mod alternativ, acesta se poate conecta si la retele wi-fi inchise, in mod manual.

Smartphone-ul iPhone va alege intotdeauna pentru a se conecta, reteaua wi-fi cu cel mai puternic semnal din zona si se va conecta intotdeauna la o retea de tip wi-fi in loc de una de tip Edge, daca prima este disponibila. In mod similar, iPhone 3G si modelele mai noi prefera 3G 2g-ului si wi-fi-ul altor tipuri de retele.

Wi-fi, Bluetooth si 3G (pe modelele iPhone 3G si mai noi) pot fi toate deactivate in mod individual. Module airplane al telefonului dezactiveaza by default toate conexiunile wireless disponibile, netinand cont de alte preferinte.

Totusi, o data activat airplane mode, userul poate sa activeze wi-fi-ul si bluetooth-ul pentru a se conecta si a putea continua sa opereze intr-unul sau in ambele moduri de retea, in timp ce network transceiver-ele vor ramane inchise.

0 Shares
You May Also Like