Site-urile de stiri nationale, un concurent pentru televiziunea traditionala

0 Shares
0
0
0

Multi dintre reprezentantii tinerei generatii nu se mai simt atrasi de televizor. Iar motivele pentru aceasta alegere sunt multiple. In primul rand, tinerii au cu totul alte preocupari, specifice varstei, astfel incat televizorul si emisiunile de stiri reprezinta ultima lor grija.

Mai apoi, nu trebuie sa uitam ca suntem intr-o era in care tehnologia a avansat incredibil, astfel incat caracterul de noutate al stirilor are mult de suferit.

Astfel, daca pana nu demult o stire aparuta intr-un ziar era preluata mai apoi de toate televiziunile, astazi mai putin se intampla acest lucru, dintr-un motiv foarte smplu: stirile din ziare sunt deja de domeniul trecutului, cata vreme ele fac o selectie a evenimentelor din ziua precedenta.

In schimb, avem o gramada de stiri nationale care vin pe diverse fluxuri si agentii, astfel incat selectia lor trebuie facuta cu maxima atentie, pentru a capta interesul cititorilor.

In plus, dincolo de televiziunile de stiri, astazi au aparut site-urile de stiri, care ofera avantaje in plus. Iar aici, tendinta este de mutare a atentiei spre mediul online, care este mult mai flexibil si mai lipsit de reglementari fata de audiovizualul clasic, supus diverselor norme si coduri de etica.

Ce trebuie sa urmaresti la un site de stiri nationale

Inainte de toate, trebuie spus ca se observa astazi o oarecare tendinta a consumatorilor de stiri de a abandona posturile de televiziune in favoarea site-urilor de stiri. Acest lucru are la baza mai multe motive, unul dintre acestea fiind pierderea credibilitatii anumitor posturi de televiziune si a prezentatorilor sau moderatorilor acestora.

Prin urmare, presa nationala este astazi impartita intre buni si rai, intre partizani ai politicilor guvernamentale si ai fortelor de opozitie. In schimb, mediul online este cu totul diferit, mai ales ca acesta isi poate modifica in timp real continutul, cu update-uri la cele mai importante evenimente ale zilei.

Mai apoi, la un site de stiri nationale poti urmari cu exactitate data postarii, pentru a avea o idee asupra caracterului de noutate al stiri. Cand vezi ca ultima stire e postata pe site cu doua zile in urma, e clar ca, undeva, site-ul sufera la capitolul documentare si furnizare de continut.

Stirile de sezon, deliciul telespectatorilor

Dincolo de stirile nationale, orice post de televiziune sau site de stiri profita de stirile de sezon. Daca e iarna, cu siguranta veti vedea materiale cu deszapezirea. De asemenea, nu vor lipsi stirile cu inceputul de an scolar sau cu retete de pus muraturi, daca sunteti in prag de toamna. Toate acestea nu fac decat sa sporeasca permanent aria de cititori.

0 Shares
You May Also Like