Fiecare floare in doua randuri

0 Shares
0
0
0

Stiai ca poti face cadou flori felicitari? Daca te-ai gandit deja la asta ai putea sa citesti mai multe despre flori pentru a determina corect ce sa oferi. Nu e greu sa te documentezi si totul tine de imaginatie. Iata cateva randuri despre flori pe care le poti folosi in avantajul tau.

Orhidee

Cea mai ravnita dintre plantele ornamentale, orhideea delicata, exotica si gratioasa reprezinta dragostea, luxul, frumusetea si puterea. In Grecia antica, orhideele au fost asociate cu virilitatea.

Bujor

Cu o istorie inregistrata care dateaza de mii de ani, nu este surprinzator faptul ca chiar si mitologia din jurul originii bujorului are versiuni multiple.

Poinsettia

Se spune ca asocierea poinsettia cu Craciunul provine dintr-o legenda mexicana. Povestea spune ca un copil, fara resurse pentru un dar mai mare, a adunat buruieni umile de pe marginea drumului, pentru a se oferi bisericii in ajunul Craciunului, iar buruienile s-au transformat in flori stralucitoare rosii si verzi.

Protea

Printre cele mai vechi familii de flori de pe pamant, care dateaza de 300 de milioane de ani, legenda greaca ne spune ca protea a fost numita dupa Proteus, fiul lui Poseidon.

Dantela Reginei Anne

Legenda spune ca regina Anne, sotia regelui James I, a fost provocata de prietenii ei pentru a crea o dantela la fel de frumoasa ca o floare. In timp ce facea dantela, ea si-a ranit degetul iar locul in care a cazut sangele a dat nastere acestei flori.

Ranunculul

Indigena in Asia si celebrata pentru proprietatile sale medicinale, precum si pentru frumusetea sa stralucitoare, ranunculul de tip camelie variaza de la alb la roz, rosu pana la galben pana la portocaliu. De asemenea, cunoscut sub numele de Buttercup.

Trandafir

Un simbol clasic al dragostei si pasiunii, vechii greci si romani au asociat trandafirii cu Afrodita si Venus, zeite ale dragostei. Cand oferi trandafiri te poti gandi si la ceva mai creativ cum ar fi acest buchet inocenta linistita.

Gura leului

Derivat din cuvintele grecesti “anti”, adica “rhin”, adica nas, antirrhinum, numele botanic al snapdragonului, este o descriere adecvata a acestei flori in forma de bot.

Statica

Cultivata atat pentru florile sale colorate, cat si pentru calicul lor vesnic (frunza verde care inconjoara mugurul de flori), statica este, de asemenea, considerata o planta, denumita “lavanda marina”.

Floarea soarelui

In timp ce aspectul lor distinctiv si stralucitor face usor sa vedem de ce floarea soarelui ne-a tinut de mult fascinatia, cand au fost cultivate pentru prima oara in America Centrala si de Sud, a fost mai mult pentru utilitatea lor (furnizarea de ulei si mancare) decat de frumusete.

Lemn dulce

Cu florile bogate colorate, dar mici, delicate, istoria lemnului dulce poate fi urmarita pana in secolul al XVII-lea in Italia, cand un calugar sicilian, Franciscus Cupani, si-a trimis semintele in Anglia.

Lalea

Initial din Persia si Turcia, lalele au fost aduse in Europa in secolul al XVI-lea, unde au primit numele comun de la cuvantul turcesc pentru tifon (cu care turba a fost infasurata).

Acestea sunt unele dintre cele mai comun intalnite flori, alaturi de altele desigur, dar acum sigur ai o idee despre ce ar trebui sa cumperi.

0 Shares
You May Also Like