Sfaturi utile pentru curatarea covoarelor

Sfaturi utile pentru curatarea covoarelor

0 Shares
0
0
0

Un covor, este un accesoriu necesar fiecarei locuinte, pentru ca aduce un plus de culoare in incapere, este un accesoriu care scoate foarte mult in evidenta interiorul incaperii, si care poate oferi confort membrilor familiei.

Trebuie mentionat insa faptul ca aceste covoare, odata cu trecerea timpului, se pot murdari sau se pot pata din diferite motive, iar pentru a fi curatate si pentru a avea un aspect de covor impecabil din nou, fie se poate apela Curat-Tapiterii.ro, care ofera si servicii de curatat covoare, fie se pot curata covoarele acasa, pe cont propriu.

Chiar si urmele lasate de obiectele grele de mobilier pot sa fie foarte grele, si sa lase fel si fel de ure pe covoare. Daca vrei sa indepartezi aceste urme grele, va trebui sa pui un cub de gheata pe urmele respective, apoi va trebui sa astepti aproximativ 12 ore, dupa care sa stergi covoul, iar firele respective se vor putea ridica folosind o furculita.

In cazul in care covorul isi pierde odata cu trecerea timpului din stralucire, atunci se pot pune doua linguri de amoniac intr-un litru de apa, iar apoi, va trebui frecata foarte bine suprafata covorului cu un burete inmuiat in lichidul respectiv. Dupa ce tot covorul va fi foarte bine frecat, va trebui sters cu un prosop uscat.

Deasemenea, sarea poate sa fie un remediu ideal pentru covoare, care daca sunt presarate cu sare, apoi dupa aproximativ o ora sunt aspirate, pot sa isi recapete stralucirea si culorile vii. Un astfel de tratament pentru covoare este mult mai simplu decat acela care presupune folosirea unor detergent speciali.

Tot pentru curatarea si pentru intretinerea covoarelor, trebuie precizat faptul ca acestea ar fi bine ca iarna atunci cand este zapada, sa fie asezate jos, direct pe zapada, iar apoi cu un strat subtire de zapada daca vor fi acoperite si frecate cu o perie, ele vor fi foarte bine curatate, si vor avea o durata mai mare de viata.

Sunt de exemplu si alte situatii, in care covoarele acumuleaza pete de grasime, pete vegetale sau de mucegai, iar pentru a elimina toate aceste pete, vei putea sa amesteci 250 grame de sapun de ruge, 90 de grame de amoniac, 30 de grame de eter, 30 de grame de spirt sanitar, iar apoi 30 de grame de glicerina. Facand o astfel de combinatie, cu siguranta vei putea sa cureti foarte bine covorul, folosind o carpa inmuiata in solutia rezultata.

In situatia in care insa, ai un animalut de companie, precum un caine sau o pisica, trebuie precizat faptul ca parul acestuia poate sa fie inlaturat foarte usor si rapid, cu un burete umed.

Tot pentru intretinerea covorului, in cazul in care acesta s-a ars cu scrum de tigara, vei putea umple cu lichid gaura respectiva, apoi vei putea presara deasupa acesteia cu cateva scame din covor, iar astfel nu se va mai observa imperfectiunea.

Asadar, dupa cum se poate observa, poti alege sa iti cureti covorul la o firma de specialitate, sau te poti ocupa de curatarea si intretinerea acestuia personal.

0 Shares
You May Also Like