Care este semnificatia bradului de Craciun?

Care este semnificatia bradului de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Isi are originile in vechea credinta germana ca un copac gigantic care a “bucurat” lumea prin ramurile sale care au ascuns stelele, luna si soarele. (ceea ce explica obiceiul de a pune lumini in brazi). A fost, de asemenea, un simbol al vietii, pentru ca nu si-a pierdut frunzele verzi in timpul iernii, cand aproape toata natura pare moarta.

In unele case din tarile nordice in timpul iernii, unele ramuri au fost taiate si decorate cu paine, fructe si ornamente luminoase pentru a lumina viata locuitorilor casei in timp ce iarna a trecut. Poti cumpara brazi artificiali care sa iti aduca cele mai noi culori de arna in casa.

Semnificatii religioase

Bradul in sine are mai multe semnificatii religioase, deoarece a fost folosit ca simbol al unirii cerului cu pamantul: isi adanceste radacinile pe pamant si se ridica la cer;

De aceea, in multe religii, in special in cele orientale, bradul este un semn al intalnirii cu sacrul, al intalnirii omului cu divinitatea si al divinitatii cu omul. In Mesoamerica bradul are o semnificatie mistica, acest popor privind bradul ca un copac sacru. Triburile nordice europene si americane, unele grupuri, cum ar fi druizii, aveau copaci sacri in jurul carora se adunau pentru a intra ritualic in comuniune cu Dumnezeu.

Se spune ca un misionar englez din Germania, in secolul al VII-lea, intelegand ca este imposibil sa dezradacineze aceasta traditie pagana, a adoptat-o dandu-i un sens crestin, facand din copacul ornat si un simbol al nasterii lui Hristos. Altii spun ca Martin Luther a fost cel care a introdus acest obicei impodobind un copac cu mere pentru a incerca sa explice darurile pe care oamenii le-au primit odata cu nasterea lui Iisus Hristos.

Primele documente care ne spun despre obiceiul de a plasa molizi sau pini in case de Craciun, sunt din secolul al XVII-lea si mentioneaza regiunea Alsacia, teren care se gaseste ca Germania si Franta.

In tarile nordice, in secolul al XVI-lea, familiile au inceput sa se adune in jurul unui brad de Craciun. Pe data de 24, copiii au fost dusi la o plimbare sau la un picnic, in timp ce adultii au asezat si decorat bradul cu dulciuri si jucarii; la intoarcere, copiii au fost surprinsi cu bradul impodobit si astfel au inceput celebrarea petrecerii de Craciun.

Acest obicei a castigat putere si s-a raspandit ca o moda, atunci cand regina Victoria a Angliei a sarbatorit Craciunul cu un brad plasat in palat decorandu-l cu lumanari care faceau o serie de ornamente frumoase si fine sa straluceasca.

Semnificatia bradului de Craciun- ce il face atat de special

Pentru barbati, bradul au o semnificatie foarte speciala. In toate culturile descoperim ca bradul are o anumita semnificatie antropologica, mistica si poetica. Exista un anumit respect pentru beneficiile pe care le aduce omului.

Pentru unele culturi, bradul are o semnificatie mistica, deoarece reprezinta mijlocul unirii cerului cu pamantul: Este foarte frecvent ca brazii sa fie legati de ideea de fertilitate, crestere, intelepciune si longevitate. Bradul impodobit in perioada Craciunului este un simbol nelipsit din casele oamenilor de pretutindeni.

0 Shares
You May Also Like