Cum să reduci returnările de produse?

0 Shares
0
0
0

Returnările produselor sunt una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă companiile de comerț electronic. Mai presus de necesitatea de a returna banii, problema cu returnările este că acestea implică costuri suplimentare pentru afacerea ta. În plus, articolele returnate uneori nu mai pot fi vândute.

Cum să reduci returnările de produse?

Este bine cunoscut că taxele de expediere sunt un factor decisiv la achiziționarea unui articol. În zilele noastre, clienții chiar se așteaptă ca magazinele online să poată oferi livrări gratuite, precum și returnări cu cost zero. Aceste servicii împreună cu costul mai mic au făcut ca tot mai mulți utilizatori să aleagă să cumpere online, știind că își pot returna produsele.

Știai că există și varianta de a oferi transport și retur gratuit fără să îți scazi profitul? Ei bine, tot ce ai nevoie pentru acest lucru este un instrument de monitorizare a prețurilor cum este Pricevent. Acesta îți oferă toate informațiile necesare despre competitorii tăi, legat de prețul produselor, stocuri, descrieri de produse, preț de achiziție, absolut tot ce ai nevoie pentru a putea să dezvolți o strategie de preț, astfel încât să râmai în limitele prețurilor de pe piață și să ai  zero taxe de livrare și retur.

Există o serie de motive pentru care un utilizator poate decide să returneze un articol. Unele dintre aceste motive te pot ajuta să îmbunătățești anumite domenii ale afacerii tale. Prin ceva atât de simplu precum trimiterea unui scurt sondaj automat către clienții care returnează produse, vei putea detecta dacă există o problemă în procesele companiei tale din momentul comenzii până la expediere. Aceste motive pot include un produs defect, un produs în stare precară, un model incorect, un pachet deteriorat sau transportul care a durat mai mult decât s-a convenit.

Îmbunătățește-ți fișele de produse

Descrie produsele tale în așa fel încât consumatorii să simtă aproape ceea ce cumpără. Include toate detaliile posibile: formă, dimensiune, material etc. Fotografiile ar trebui să fie atrăgătoare, dar și reale. Aceasta înseamnă că nu ar trebui să fie editate excesiv, deoarece acest lucru va schimba doar aspectul final al produsului. Include mai multe fotografii care arată produsul din orice unghi, videoclipuri și orice alt element care poate reduce intangibilitatea pe care o implică cumpărăturile online.

Clienții ca și consilieri de produse

Activând comentarii și recenzii pe site-ul tău de comerț electronic, le permite consumatorilor să ia decizii de cumpărare pe baza informațiilor și opiniilor reale despre produse, sporindu-și încrederea în produsul pe care urmează să îl achiziționeze, astfel încât să știe că este cu adevărat ceea ce căutau. În general, utilizatorii se bazează mai mult pe recenziile altor cumpărători decât pe descrierea produsului în sine. În acest sens, ar trebui să ai o rubrica dedicată întrebărilor frecvente. Examinează-le în mod regulat pentru a include detaliile solicitate în descrierile produselor. Cu cât oferi utilizatorului mai multe informații înainte de cumpărare, cu atât rata de returnare va fi mai mică.

Alege o firmă de curierat de încredere

Aici, intervine satisfacția clienților. Dacă livrezi comenzile în termenele convenite cu posibilitatea de urmărire a comenzilor, vei reduce riscul ca utilizatorul să se simtă dezamăgit de achiziția sa. Și, deși acest lucru nu este legat de produs, acesta îți poate afecta reputația. Așadar, alegerea unei companii de transport bune care să le garanteze timpul de livrare și că produsul va ajunge nedeteriorat este esențială.

Returnările produselor și articolelor ar trebui să fie o oportunitate de a converti datele negative în ceva pozitiv, deoarece reprezintă o oportunitate de îmbunătățire. Pentru aceasta, este esențial să cunoaștem motivele pentru care au loc returnările. Doar identificând unde poți aduce îmbunătățiri vei putea opri returnările.

 

0 Shares
You May Also Like