Family with two children travel in retro train.

50 de idei de cadouri experienta pentru familii si copii

0 Shares
0
0
0

Cercetarile arata ca daca tot se pune problema sa cheltui bani, atunci varianta cea mai indicata este sa o faci pentru lucruri care iti permit sa fii alaturi de cei dragi! In acest fel, fericirea iti va fi garantata!

Conform celor de la cadouriperfecte.ro, oferind experiente nu doar ca vei avea parte de mai putina dezordine si lucruri inutile acumulate acasa, dar vei crea si mai multe oportunitati de crestere si evolutie, vei dezvolta caractere si sentimentul timpului frumos petrecut impreuna.

Iata in cele ce urmeaza 50 de idei excelente pentru a face trecerea de la lucruri materiale la daruri de suflet, cu substanta, in urmatorul sezon al cadourilor sau ori de cate ori simti nevoia sa le faci o bucurie celor dragi, cu sau fara ocazie!

Cadouri experienta pentru intreaga familie

1. Tururi cu elicopterul. In afara de faptul ca aduce un plus de adrenalina si distractie, un tur cu elicopterul il poate ajuta pe copil sa invete cat mai multe despre aviatie, despre perspective si despre istorie. Cauta pe site-uri cu vouchere de cadouri sau cu tichete de reduceri si vei gasi oferte interesante fie pentru familii, fie de grup. Daca optezi pentru tururi de grup, veti putea merge alaturi de o familie de prieteni.

2. Programe de supravietuire in natura. Stabileste o conexiune importanta cu copilul tau petrecand timp impreuna si invatand cum sa faceti un foc fara chibrituri si cum sa va incalziti in adaposturi naturale sau refugii ca cele pe care le gasiti pe traseele montane.

3. Ore de gatit sau abonamente in cluburi speciale pentru cooking. Puteti petrece timp frumos si distractiv in bucatarie, alaturi de copii, astfel incat acestia vor reusi sa inteleaga si sa aprecieze ce inseamna sa pregatesti o masa.

4. Vizite la muzee. Fie ca optezi pentru muzee de istorie naturala, pentru muzee de arta, acvarii sau muzee de stiinta, poti lua la rand toate ofertele din oras si vei descoperi alaturi de copii o lume pe care pana acum nu au cunoscut-o.

5. Vizite la un muzeu mai special. Orasul tau cu ce fel de muzee speciale se poate mandri?

6. Plimbari la Gradina Zoologica sau la Gradina Botanica. Vizitele la Gradina Botanica sau la Gradina Zoologica nu ar trebui limitate neaparat la vremea frumoasa, insa pentru a va simti mai bine cat mai mult, iesiti in mod special in lunile in care temperaturile sunt ceva mai ridicate.

7. Parcuri acvatice. Cu precadare pentru cei care stau in orasele mari sau pe langa acestea, accesul la parcuri acvatice este extrem de facil si este o idee foarte buna sa iti duci copilul pentru o zi de distractie pe tobogane.

8. Zone de distractie indoor si outdoor. Daca vremea tine cu tine, nu rata marile parcuri de distractii din oras, cu toate atractiile pe care acestea le ofera. Iar daca vrei neaparat sa iti distrezi copilul intr-o zi de iarna, ai si pentru aceasta la dispozitie o multime de optiuni in locuri de joaca si centre de gaming din toata tara.

9. Bilete la film. Ideale in zilele ploioase, in care simti nevoia sa iesi din casa dar in care optiunile de distractie in aer liber sunt destul de limitate.

10. Un weekend intr-un alt oras. Niciodata nu poti vizita prea mult, iar cei mici sunt mereu dornici de cunoastere. Poti incerca sa vizitezi din cand in cand cate un oras nou, pentru a-ti invata copilul cat mai multe despre orasele istorice ale tarii si pentru a-i prezenta obiectivele turistice de acolo.

11. Vizite la fabrici. Atat parintii cat si copiii vor adora aceste experiente de tip “cum se face”, pe care le poti avea numai la fabrici dintre cele mai diverse. Fa o rezervare la una dintre fabricile care pot fi vizitate si mergeti impreuna pentru a descoperi lucruri despre care nu stiati mai nimic. De pilda, cum se face ciocolata preferata, sau cum se face painea pe care o avem in fiecare zi pe masa.

12. Centre de gaming VR (realitatea virtual). O vizita la un centru de gaming VR poate avea ca urmare o discutie extrem de interesanta despre tehnologia noua si despre oportunitatile pe care aceasta le poate oferi.

13. Bilete la spectacole de muzica clasica. Verifica daca in orasul tau exista spectacole speciale pentru familii sau chiar unele despre care crezi ca pot fi pe placul copiilor.

14. Bilete la concerte. Locatiile de concerte pot fi extrem de interesante pentru copii, mai ales daca si spectacolul va fi unul adecvat varstei lor, cu artisti pe care stii ca ii asculta.

15. Spectacole de teatru pentru copii. Creati o conexiune in familie, distrati-va si sprijiniti munca artistilor din orasul in care locuiti, mergand la spectacole de teatru pentru copii.

16. Bilete la un eveniment sportiv. Fie ca este vorba despre fotbal, despre baschet, handbal sau tenis, copiii adora sportul, iar faptul ca isi vad parintii acasa urmarind meciuri importante, le dezvolta si lor o atractie speciala pentru evenimente de acest gen. De ce nu ti-ai duce copiii sa asiste live la un astfel de eveniment, in asa fel incat sa simta gustul adevarat al adrenalinei?!

17. Seara de filme acasa. Alcatuiti impreuna un arsenal complet pentru o seara de film, din care sa nu lipseasca sucurile cu pai, popcornul, bomboanele, niste pijamale haioase si o patura confortabila si neaparat pizza si filme inchiriate. Iti garantez o seara pe cinste in familie!

18. Vizita la un parc national. Nu strica sa iti inveti copilul despre resursele naturale speciale pe care le poate gasi la noi in tara si despre locurile speciale protejate prin lege.

Cadouri experienta pentru copii

Arta

19. Ore de scris creativ. Ai in familie un mic poet sau un prozator de texte scurte? Cauta in zona in care locuiesti centre de scris creativ sau grupuri si cercuri care sa il poata ajuta.

20. Ore de gatit pentru copii. Daca cel mic este pasionat de bucatarie sau de dulciuri, cauta cursuri locale de cooking sau de cofetarie sau scoli care sa il ajute sa descopere daca are un talent real.

21. Ore de muzica de grup. Orele de muzica de grup il pot ajuta pe cel mic sa inteleaga mai multe despre un instrument nou, alaturi de un grup de prieteni. Orele de grup ocazionale impun un angajament mai limitat decat orele private, dar daca preferi orele private, cauta un profesor care te poate ajuta in acest sens.

22. Scoala de rock. Stiai ca si in Bucuresti exista o scoala de rock? Daca ai un copil talentat sau care asculta rock si crede ca ar putea canta si el, fa-i cadou cateva ore la Scoala de Rock, pentru a afla daca este drumul potrivit pentru el, dar si pentru a-si face noi prieteni!

23. Cursuri de teatru. Aceste ore sunt un mod excelent pentru copii de a-si dezvolta increderea in sine, gandirea creativa si colaborarea cu ceilalti membri ai echipei.

24. Ore de arte vizuale, fie pentru desene animate, fie pentru fotografie sau artmaking digital. Le poti gasi la centre educative, centre artistice sau chiar in muzee, nu trebuie decat sa cauti varianta potrivita pentru voi.

25. Cursuri sau ateliere de olarit sau de sculptura. Acestea le permit copiilor sa realizeze ca imaginatia lor functioneaza in 3D.

26. Ore de tir cu arcul. Un mod excelent prin care copilul tau poate invata ce este rabdarea, echilibrul si in care isi poate imbunatati coordonarea dintre mana si ochi.

27. Cursuri de dans. Fie ca este vorba despre balet, dans popular sau street dance, cei mici apreciaza intotdeauna cursurile de dans si de cele mai multe ori rezultatele obtinute ii ajuta sa isi dezvolte increderea in propria persoana.

Sport si recreere

28. Cursuri de supravietuire in natura. Ofera-i cadou copilului tau o excursie speciala alaturi de o echipa de cercetasi, sau chiar o tabara daca e destul de mare. Va invata astfel sa se descurce in salbaticie si sa fie mai constient de natura inconjuratoare.

29. Cateva ore la o sala de escalada. Copiii sunt cataratori inascuti, si multe dintre salile de escalada existente astazi ofera si panouri pentru copii si antrenori care le pot dezvolta abilitatile.

30. Zona de joaca cu trambuline. Daca celor mici le place sa sara in pat, lasa-i sa sara dupa pofta inimii intr-unul dintre aceste locuri de joaca pline de trambuline, fie ele in spatiu inchis, fie in aer liber.

31. Ore de echitatie. In afara de faptul ca isi cladesc increderea in jurul animalelor mari, grija si curatarea animalelor le dezvolta respectul si aprecierea fata de animale.

32. Aventuri de escalada in copaci si pe coarda. Aceste aventuri sunt distractive pentru toate varstele, pentru ca sunt impartite pe categorii de varsta si de abilitati.

33. Cantonamente sportive. Daca cel mic face de ceva timp fotbal, baschet, volei sau orice alt sport, cantonamentele alaturi de colegi sunt un mod foarte bun de a crea o conexiune cu membrii echipei si a de a invata lucruri noi.

34. Cursuri de ski sezoniere sau tabere de ski. Un mod foarte bun pentru ca parintii sa schieze impreuna, cat timp cel mic ia lectii private alaturi de monitor la baza partiei.

35. Sali de antrenament tip Ninja Warrior. Aceste antrenamente de tip circuit sunt acum disponibile si in Romania in sali Ninja Warrior pe care le gasesti in multe orase. Obstacolele sunt distractive, atletice si ii dau celui mic incredere in propriile capacitati.

36. Skydiving in interior. Exista cateva locatii de acest gen si in Romania, pe care le poti folosi si care se adreseaza unor categorii diverse de varsta si de pregatire. Pe langa faptul ca se vor distra de minune, copiii pot invata despre tunelurile de vant, si despre bodyflight, un tip nou de sport.

37. Ore de yoga. Desi nu suntem obisnuiti sa vorbim despre yoga in acelasi context cu copiii nostri, e important de spus ca yoga este un exercitiu excelent pentru sanatatea fizica si mentala, iar orele pentru copii si adolescenti sunt frecvente in salile de yoga actuale.

38. Mini-golf. Optiunile indoor si outdoor sunt variate si fac din aceasta activitate una extrem de versatila.

39. Patinaj pe gheata, role sau skateboard. Ore intregi de distractie pentru copiii tai si libertate de miscare, o activitate ideala in primul rand pentru copiii care adora miscarea.

Activitati generale

40. Abonamente la reviste. Exista o sumedenie de reviste pentru copii din care poti alege, de la cele mai mici varste pana la varsta adolescentei.

41. Oferte speciale si ateliere la mall-uri. Mai ales in perioada sarbatorilor diverse (dar nu numai) centrele de cumparaturi ofera diverse ateliere gratuite sau contra cost, pentru diferite activitati. Nu le rata si vei descoperi care sunt activitatile care ii plac cel mai mult copilului tau.

42. Albumul de “vouchere”. Ajuta-ti fiul sau fiica sa isi alcatuiasca un fel de album cu vouchere create chiar de catre tine. Poti adauga ori de cate ori face cate o fapta buna un voucher special, inclusiv unul pentru extra desert sau unul pentru 2-3 ore la un centru de gaming. Asigura-te ca cei mici pot folosi aceste vouchere in orice moment.

43. Vanatoarea de comori. In loc sa impachetezi frumos cadoul copilului tau, ofera-i cateva indicii si lasa-l sa porneasca intr-o activitate de cautare, la finele careia sa gaseasca surpriza pe care i-ai pregatit-o.

44. Kituri de gradinarit. Cauta kituri de gradinarit pentru copii, care sa ii ofere sansa de a invata si de a aprecia natura. Desi va fi necesar sa cumperi ceva pentru acest cadou, este un dar care ii va oferi copilului tau o experienta minunata si asta e tot ce conteaza!

45. Kitul pentru o seara de jocuri. Cumpara niste jocuri de carti sau de grup, pe care le poate juca intreaga familie. Pune jocurile intr-un cos sau intr-o cutie mare, alaturi de snacks-urile preferate ale familiei tale si de cateva bauturi si bucurati-va impreuna de o seara de jocuri.

46. Cursuri de inot. Inotul este o abilitate foarte importanta, iar cursurile de inot sunt un cadou excelent pentru copii.

47. Intrari la acvariu. Ti se pare ca cei mici au o fascinatie aparte pentru lumea subacvatica? Ia-le un abonament cu intrari nelimitate la acvariu sau macar bilete de acces intr-un weekend, si da-le sansa sa exploreze un domeniu de care se simt atrasi.

48. O iesire la camping. Daca familia ta adora sa petreaca timp in aer liber, cumpara cateva provizii pentru camping si faceti-le celor mici o surpriza cu o excursie cu cortul sau cu rulota. Cautati impreuna locatii de camping si bucurati-va de un weekend in natura.

49. Planificati impreuna petrecerea de Anul Nou si ocupati-va de decorarea casei cu un kit de decoratiuni si imprimabile.

50. Creati un album de familie, care sa contina cele mai frumoase amintiri din fiecare an. Puteti pune acest album si pe un stick si sa il folositi pentru o rama foto digitala din casa sau de la serviciu.

Bonus: activitati de familie in vacanta

• Creati un calendar special de activitati pe un an. Desigur, este o munca foarte ampla si necesita mult timp pentru planificare, insa merita tot efortul! La final veti avea cate un plic pentru fiecare luna, cu cel putin o activitate pe care sa o faceti impreuna, in familie. Fie ca puneti doar o brosura, fie ca deja toate detaliile puse la punct, planul va ramane batut in cuie.
• Plecati intr-o aventura in natura. O vanatoare de comori naturale, distractiva si in deplina libertate este un motiv excelent de a iesi in natura cateva zile.
• Faceti un ierbar, pe care sa il umpleti cu frunze sau cu flori. Colectati frunze si flori de oriunde, presati-le bine intre carti groase sau intre alte obiecte groase si lipiti-le apoi pe un caiet cu foaie velina. Incurajeaza-ti copiii sa caute specii de frunze si flori si sa le scrie alaturi numele si ce au aflat despre ele.
• Explorati impreuna istoricul familiei. Scoate toate pozele vechi pentru a crea un fel de arbore genealogic, sau incearca sa gasesti resurse online cu ajutorul carora sa gasesti radacinile stravechi ale familiei din care faci parte.
• Inrolati-va ca voluntari. Alege alaturi de copilul tau o locatie sau o activitate in care sa va implicati in calitate de voluntari. Vei reusi in acest fel sa il faci sa simta importanta lucrurilor pe care le face si sa inteleaga ce inseamna sa fii alaturi de cei care au nevoie.

0 Shares
You May Also Like