Ce face un urolog si de ce nu ar trebui sa iti fie teama sa mergi la medic

Ce face un urolog si de ce nu ar trebui sa iti fie teama sa mergi la medic

0 Shares
0
0
0

Statistic, un numar tot mai mare de persoane ajung la urologie in Mures 2020 ceea ce inseamna ca pacientii au inceput sa nu se mai teama la fel de mult de medici, asa cum o faceau inainte.  Iata mai multe motive pentru care prezentarea la medic este cea mai buna solutie atunci cand problemele de sanatate apar.

Daca medicul dumneavoastra va sugereaza ca vedeti un urolog, s-ar putea sa va simtiti un pic agitat. Fiti siguri, urologii vor face tot posibilul sa va puna la dispozitie cele mai bune servicii si nu aveti de ce sa va fie teama.

Urologii rezolva problemele despre care cei mai multi oameni nu vor sa vorbeasca si care implica zone ale corpului despre care in general nu discuta.

Deoarece aceste probleme pot fi chinuitoare sau pot deveni incomode, obiectivul nostru este sa va ajutam sa va simtiti mai bine. Fiecare medic urolog isi va da tot interesul sa rezolve problemele de sanatate ale pacientului sau in cel mai scurt timp si prin cele mai eficiente metode.

Urologii trateaza o gama larga de probleme, inclusiv cancerul vezicii urinare si al prostatei, marirea glandei prostatei, disfunctii erectile, pietre la rinichi, probleme ale vezicii urinare si infectii ale tractului urinar (UTI).

Daca sunteti ca majoritatea barbatilor, cand auziti „urolog”, credeti ca trebuie sa faceti un „examen de prostata”. Acest lucru nu este neaparat neadevarat; medicii vor verifica si sanatatea prostatei dar nu se vor rezuma doar la acest lucru. Examenul de prostata se face in prezent mult mai usor decat se intampla in trecut datorita modului in care tehnologia a evoluat.

In epoca actuala a testarii PSA , cancerul se gaseste mai rar la examenele de prostata decat se intampla inainte. Dar examenul ramane o parte importanta a vizitei la medic in ceea ce priveste starea generala de sanatate a prostatei – ca sa nu mai vorbim de faptul ca ne poate ajuta, de asemenea, sa ne planificam tratamentul pentru multe afectiuni ale prostatei, spune un specialist.

In cazul in care cancerul este gasit in prostata sau vezica, urologii pot oferi tratamente care sa salveze vieti. Prin urmare, este important sa urmati recomandarile specialistilor pentru a avea o stare de sanatate buna.

Chirurgia robotica a contribuit la reducerea perioadei cu aproape o saptamana pentru operatiile efectuate in vezica sau  pentru cancer de prostata. Folosim tehnologia pentru a ajuta ingrijirea pacientilor. Domeniul urologiei este dinamic – se schimba mereu.

Persoanele care merg des la baie au nevoie de o vizita la urolog. Este foarte important sa se acorde o mare atentie fluxului de urina si modului in care urinarea decurge, astfel incat rezultatele sa fie pozitive.

De asemenea, atunci cand sunt alesi medicii colaboratori este recomandat ca fiecare persoana sa lucreze exclusiv cu medici specialisti cu experienta sau cu echipe de profesionisti, deoarece sanatatea este cea mai importanta si fiecare trebuie sa beneficiem de cele mai bune tratamente, pentru o viata sanatoasa cat mai mult timp.

0 Shares
You May Also Like