Beneficiile produselor organice

Beneficiile produselor organice

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp, foarte multe persoane si-au indreptat atentia spre magazinul Vegis pentru a-si cumpara produse ecologice, despre care vom discuta in continuarea acestui articol.

Produsele alimentare organice sunt acele produse care se prepara, se prelucreaza si se produc singure, fara a fi necesara utilizarea pesticidelor chimice, a ingrasamintelor chimice sau a conservantilor chimici.

Iata in cele ce urmeaza cateva dintre avatajele considerabile ale acestor produse alimentare.

Consumul de produse alimentare extrem de hranitoare

Produsele alimentare ecologice, cum ar fi carnea ecologica, laptele organic, pestele ecologic si pasarile ecologice, contin un continut nutritional foarte ridicat deoarece nu contin ingrediente modificate in comparatie cu produsele alimentare conventionale agricole.

Un alt factor care le face extrem de hranitoare este faptul ca li se da timp sa se dezvolte si ca au cele mai bune conditii naturale de crestere. Continutul de vitamine si minerale din produsele alimentare ecologice este intotdeauna ridicat, deoarece viata si sanatatea solului ofera mecanismul cel mai potrivit pentru culturile de a accesa substantele nutritive din sol.

Alimentele organice nu sunt modificate genetic

Produsele alimentare organice sunt libere de OMG, adica nu sunt concepute genetic in natura. Ingineria genetica a produselor alimentare este o preocupare uriasa in epoca actuala. Acestea sunt alimente sau plante cu ADN modificat in maniere care nu au loc in natura, de obicei pentru a spori rezistenta la pesticide / erbicide. Desi nu exista dovezi concludente cu privire la pericolele sale, avocatii pentru siguranta alimentara sunt preocupati de faptul ca cercetarile pe termen lung nu au fost efectuate pentru a confirma siguranta acestora.

Avocatii pentru siguranta alimentara considera ca OMG-urile sunt o cauza principala a cresterii cresterii creierului, a afectarii organelor interne, a tulburarilor gastro-intestinale si a ingrosarii tractului digestiv. Astfel, beneficiul pentru sanatate al consumului de alimente ecologice este ca ele nu contin OMG-uri, fiind o componenta foarte comuna in alimentele neecologice.

Protectia mediului

Produsele alimentare organice sunt cultivate local si prezinta o interferenta foarte minima cu resursele de mediu care sustin viata sanatoasa. Intrucat chimicalele nocive sunt interzise in agricultura ecologica, exista o poluare minima a apei, a aerului si a solului , asigurand astfel un mediu sanatos si mai sigur . Pentru a fi mai precis, agricultura ecologica diminueaza implicatiile pe termen lung ale sanatatii umane cauzate de poluarea aerului, apei si a solului.

Aveti certitudinea ca consumati alimente proaspete

Produsele alimentare ecologice sunt ghidate de standarde foarte stricte de productie, prelucrare si pregatire. In niciun moment nu veti gasi conservanti chimici utilizati in alimentele ecologice. Ca atare, alimentele ecologice sunt adesea mai proaspete si pline de aroma, deoarece nu folosesc conservanti pentru a avea o durata de depozitare mai lunga.

Consumul de carne si lapte de calitate superioara

Carnea si laptele organic sunt de cea mai buna calitate. Exista afirmatii ca carnea nu este buna pentru sanatatea umana. Cu toate acestea, CAFO-urile inrautatesc in mod normal calitatea si calitatea laptelui prin introducerea unor antibiotice straine si nesanatoase, precum si a altor medicamente in produsul final.

Cand consumati lapte si carne care sunt produse organic, preparate si prelucrate, sunteti garantat de produse cu vitamine si minerale de calitate superioara. De exemplu, laptele organic este dovedit a avea 60% mai multi acizi grasi omega-3, antioxidanti, vitamine si CLA decat laptele neecologic. De asemenea, vacile ecologice sunt pasunate, ceea ce duce la o calitate mai buna a carnii.

0 Shares
You May Also Like