10 obiective turistice din Beijing

10 obiective turistice din Beijing

0 Shares
0
0
0

Daca ai plecat in vacanta in Beijing te asiguram ca ai facut cea mai buna alegere. Iata 10 obiective pe care cu siguranta nu ar trebui sa il ratezi.

  1. Orasul interzis

Pentru foarte multi oameni, Beijingul este un oras capitala preferat. Orasul Interzis este locul potrivit pentru a iti incepe vizita in Beijing dezvaluind fata misterioasa a vechilor dinastii si a istoriei. Avand peste 9.000 de camere si imprastiate pe o suprafata de 250 de acri, acest complex mare de palate a fost construit intre 1406 si 1420, dar a fost ars, reconstruit, demolat si refacut de nenumarate ori, astfel incat majoritatea arhitecturii pe care o puteti vedea astazi dateaza din secolul al XVIII-lea si doar cateva parti din timpul dinastiei Qing.

Purtati pantofi confortabili, deoarece trebuie sa mergeti mult! Va recomand sa mergeti cu un ghid. Este foarte util sa aveti un ghid care sa explice povestile din spatele complexului si sa va povesteasca despre evenimentele istorice importante din orasul interzis.

Dupa ce vizitati Palatul Imperial si iesiti prin Poarta Divinitatii, puteti intra in parcul Jingshan, puteti urca pe ziduri si puteti privi spre silueta impunatoare a Palatului Imperial. Seara, mai ales vara, Orasul Interzis este stralucitor. Luminile colorate din toate directiile lumineaza poarta Meridian, Poarta Divinitatii, turela, zidul palatului si alte palate principale.

  1. Pitata Tiananmen

Care este simbolul Beijingului? Exista raspunsuri diferite. Dar Piata Tiananmen este cu siguranta pe lista in top. Situata in inima orasului Beijing, este locul pentru parade si festivaluri masive, si este este cea mai mare piata de acest fel din lume.

Acesta a fost locul in care, in 1949, presedintele Mao a proclamat infiintarea Republicii Populare Chineze. Piata Tiananmen este inconjurata de Sala Mare a Poporului la vest, locul de intalnire al congresului poporului national al Republicii Populare Chineze; la est de Piata Tiananmen este Muzeul National al Chinei, care prezinta istoria generala a Chinei; exista Monumentul Eroilor Poporului si Mausoleul presedintelui Mao la sud.

La rasaritul soarelui si la apus, ceremonia de ridicare si coborare a steagului national chinez merita vazuta.

  1. Templul cerului

Recomandam Templul Cerului ca un punct culminant al Beijingului. Acesta este situat in partea de sud a Beijingului, si a fost unul dintre cele mai sfinte locuri pentru intreaga tara pentru mai mult de cinci secole. Turnul a fost folosit ca un complex de cladiri construite special pentru imparatii Ming si Qing si este cel mai mare din Beijing, printre multe alte altare regale catre Cer, Pamant, Soare, Luna si alte zeitati sau forte simbolice ale Naturii.

Daca mergeti la Templul Cerului dimineata devreme, puteti vedea grupuri de oameni care practica toate tipurile de kung fu si taiji. Multi oameni se relaxeaza pe muzica, joaca carti sau canta. De asemenea, puteti sa va implicati in activitati cu ei daca va simtiti in forma.

Ceea ce face ca templul sa fie unic sunt arborii vechi de secole. Unele specii de chiparos sunt mai vechi de 600 de ani.

  1. Palatul de vara

Fiind cea mai mare gradina regala din China, Palatul de Vara al Beijingului este de fapt un parc ce se intinde mai mult de 10 mile patrate. Palatul de vara din nord-vestul Beijingului este cea mai mare si mai completa gradina imperiala din China.

Fiind in trecut un loc special pentru imparati, acest parc de 290 de acri este inca un refugiu pentru turistii care se pot relaxa aici sau se pot plimba prin pavilioane vechi, conace, temple, poduri si pe un lac urias. Palatul de Vara consta in principal din Dealul Longevitatii (Washoushan) si Lacul Kunming. O mare parte din acesta este acoperit de Lacul Kunming. Cu arhitectura artistica si integrarea artelor chineze de gradina, Palatul de Vara se mai numeste si “Imperial Garden Museum”.

Este o gradina imperiala cu cele mai bogate peisaje si cladiri concentrate. Palatul de vara a fost adaugat pe lista patrimoniului cultural mondial in 1998.

  1. Mormintele Ming

Iata un loc uimitor din multe motive. In primul rand, este in afara Beijingului, deci aveti sansa de a scapa de oras si de a vedea un pic din spatiul rural. In al doilea rand, este relativ aproape de Marele Zid, astfel incat sa le puteti vizita pe ambele intr-o singura zi.

Aproximativ la 50 de kilometri nord-vest de centrul orasului Beijing, cunoscut sub numele de ” cele 13 morminte”, acesta este locul in care sunt inmormantati 13 din 17 imparati ai dinastiei Ming. Exista doar doua morminte care au fost excavate si deschise publicului: Dingling si Changling. Changling este primul mormant care urmeaza sa fie amenajat corespunzator pentru public. A fost nevoie de 2 ani pentru renovare si a fost deschis in 1958. Dingling a fost excavat atat de bine incat se poate intra pana in camera mortuara.

Cu toate acestea, este o urcare foarte abrupta si oamenii care au probleme cu inima sau cu genunchii nu ar trebui sa viziteze mormantul subteran.

  1. Marele Zid Chinezesc

Daca va grabiti, puteti profita la maximum de vizita la Beijing, urcand una dintre sectiunile Marelui Zid. Marele Zid care se intinde deasupra Beijingului, in partea de nord, are o lungime de aproximativ 600 de kilometri.

Pe lungimea totala a Marelui Zid in jurul Beijingului, exista opt sectiuni importante, printre care Badaling, Juyongguan, Huanghuacheng, Jiankou, Mutianyu, Gubeikou, Jinshanling si Simatai. Majoritatea sectiunilor din Marele Zid din Beijing sunt bine conservate si, in special, ramasitele din timpul dinastiei Ming, o epoca de constructii uriase.

  1. Huntongs

In zonele vechi din Beijing, puteti gasi utilajele vechi de transport, care se pastreaza acum in uz doar pentru turisti, fiind principalul mod de a calatori pe huntongs – benzile unice din orasul vechi din Beijing.

Cartierele strazilor inguste si rasucite reprezinta “viata reala” din Beijing, unde canalele de conexiune se conecteaza la curtile caselor traditionale compacte. Tururile cu aceste masinute mici sunt o atractie in sine.

Exista multe restaurante, baruri si hanuri mici. De la varful Turnului Bell vedea tot micul oras. Partea cea mai interesanta a turului este mersul pe jos prin “Pipe Alley Tobacco” de langa Turnul Bell. Tot aici sunt si cele mai cochete cafenele.

 

0 Shares
You May Also Like