Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a fi chelner?

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a fi chelner?

0 Shares
0
0
0

Va intereseaza un loc de munca ca si chelner? Lucrul in calitate de chelner sau chelnerita poate fi un loc de munca bun, cu o jumatate de norma, sau o modalitate de a incepe o cariera in industria alimentara. Iata informatiile despre cerintele postului, gasirea locurilor de munca, depunerea si efectuarea unui interviu pentru o pozitie la un restaurant. De asmenea trebuie sa faceti si un curs autorizat pentru acest job.

Chelnerii si chelneriile din unitatile alimentare reprezinta o functie foarte importanta pentru majoritatea dintre noi. Acestia ii ajuta pe clienti sa inteleaga optiunile de meniu si sa faca recomandari despre selectii pe baza preferintelor clientiilor lor.

O chelnerita buna va servi clientii intr-un mod pozitiv si va stabili o atmosfera placuta pentru masa lor. Chelnerii ar trebui sa inspecteze mancarea prezentata de bucatari inainte de a o livra la masa pentru a se asigura ca mancarea este buna si  este pregatita conform specificatiilor.

Chelnerii verifica, impreuna cu clientii, meniul cu privire la alegerile lor si devin avocatii clientilor in cazul in care exista plangeri. Acestia primesc si proceseaza platile pentru consumatie.

Chelnerii lucreaza pentru o  componenta de servicii alimentare a unei v unitati, cum ar fi hotelurile, statiunile, barurile si restaurantele. Multi chelneri lucreaza cu jumatate de norma seara si in weekend pentru a-si completa veniturile obtinute de la alte locuri de munca.

  • Cerinte pentru chelneri

Chelnerii buni se bucura de servirea altor oameni si se simt confortabili cand interactioneaza cu o gama larga de indivizi. Va trebui sa aveti o dispozitie placuta, cu un zambet larg care va va ajuta, ca si chelner, sa stabiliti o legatura pozitiva cu clientii.

Este important sa stiti cum sa comunicati. Din clipa in care te duci la masa, abilitatile tale de comunicare iti pot face sau iti pot distruge abilitatea de a fi un chelner bun.

Din cand in cand, veti avea ate un client care este critic sau exigent. Chiar si in situatii dificile, chelnerii ar trebui sa fie rabdatori si sa aiba capacitatea de a tolera oamenii provocatori.

Va trebui sa puteti asculta reclamatii fara a reactiona negativ sau defensiv.

Trebuie sa aveti posibilitatea sa indepliniti mai multe sarcini. Vor exista momente in care veti avea de asteptat o comonada, sa tineti evidenta simultana a mai multor clienti si sa aveti o memorie buna a optiunilor de meniu si a comenzilor clientilor.

Poti sa prezinti o imagine curata? Nu numai ca va ajuta in timpul interviului dvs., modul in care arati poate sa sporeasca increderea clientilor in ceea ce priveste calitatea restaurantului si siguranta mancarii care este servita.

  • Cum sa gasiti un loc de munca ca ospatar

Multe locuri de munca in restaurant sunt ocupate informal prin intermediul recomandarilor personale. Incepeti sa cautati un loc de munca solicitand persoanele pe care le cunoasteti. Intreaba daca au aflat  de deschiderea oricarui loc de munca. Cele mai bune sanse de a fi introdus in fata managerilor de restaurante si proprietarilor vor fi prin intermediul membrilor familiei si retelei de prieteni. Ajungeti la toata lumea pe care o cunoasteti si intrebati daca nu cumva cunosc pe cineva  care are o astfel de afacerea.

0 Shares
You May Also Like