Ce trebuie sa stim despre motoferastraul MS 201 TC-M?

Ce trebuie sa stim despre motoferastraul MS 201 TC-M?

0 Shares
0
0
0

Unul dintre cei mai de renume producatori din domeniu, STIHL a lansat  recent pe piata din România cel mai puternic motoferastrau. Acesta a fost fabricat pentru a fi destinat lucrarilor de pomicultura.

Avand o putere de 2,4 CP si o greutate de 3,7 kg, motoferatraul MS 201 TC-M a fost realizat  de catre  inginerii STIHL pentru a deservi ingrijirii copacilor, motiv pentru care sistemul de actionare al motorului a fost asezat deasupra acestuia, si nu in partea din spate, așa cum se  se intalneste la cele mai multe motoferastraie clasice.

Acest detaliu il face sa aibe dimensiuni mai mici, dar sa fie mai compact si sa aiba o mai buna ergonomie, spre deosebire  de o unealta care nu este destinata pomiculturii.

Numele ales de catre producatori pentru acest micut motoferastrau MS 201 TC-M pare complicat datorita faptului ca reprezinta o tehnologie complicata, de ultima generatie si foarte performanta. Si asta deoarece s-a dorit ca echipamentul sa fie dotat cu un computer, prin tehnologia M-Tronic, care face ca motorul sa aiba o putere optima chiar din primele momente in care a fost pornit.

Mai mult de atat, tehnologia motorului 2-MIX este una de ultima generatie, care reduce considerabil consumul de combustibil dar si noxele in atmosfera. In plus, acest model de motoferastrau are un nivel redus de zgomot deoarece se doreste sa poata sa fie folosit in parcuri sau la ingrijirea copacilor dintre blocuri sau case, fara a deranja vecinii.

Sina cu care a fost conceput motoferastraul este una relativ micuta, de doar 35 de cm. Din acest motiv MS 201 TC-M devine astfel prima optiune pentru operatiunile de taiere  a crengilor si pentru formarea si modelarea coroanei copacilor. Datorita fiabilitatii acestei motounelte profesionale ea o sa devina in scurt timp o necesitate pentru orice pomicultor sau firma care se ocupa  de amenajarea de spatii verzi.

Pentru clientii care sunt mai puțin pretentiosi, STIHL vine cu o varianta și mai complexa, de doar 3,3 kg, dar cu o putere de 1,8 CP insa nu are optiunea M-Tronic. Este vorba de MS 193 T, lansat pe piata din Romania anul trecut .Acest model a fost  considerat de catre specialisti perfect pentru lucrarile la inaltime.

Desi a fost lansat recent pe piata romaneasca, iar multa lume inca nu cunoaste motoferastraul, datorita vanzarilor de pana in momentul actual, se estimeaza ca aceasta unealta o sa aiba un mare succes si o sa fie cumparata de foarte multa lume.

Atat tehnologia,motorului cat si puterea acestuia si chiar si dimensiunile sale si greutatea, pot sa faca din acest model de motoferastrau unul de real succes, dupa cum am spus ca se si estimeaza.

In cazul in care sunteti proprietarul unei livezi, sau de ce nu in cazul in care aveti foarte multe lemne de taiat ar fi ideal sa detineti aceasta unealta. Cu siguranta o sa va fie utila, si o sa fiti multumit de ea, mai ales daca tinem cont si de raportul calitate-pret al acesteia.

Eu personal recomand cu mare drag aceste motoferastraie, si ma gandesc serios sa le achizitionez deoarece nu se stie niciodata cand o sa am nevoie de ele la treburile casei.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like