Cele mai ciudate ritualuri funerare

Cele mai ciudate ritualuri funerare

0 Shares
0
0
0

Funerarenicolas.ro ne prezinta cele mai ciudate ritualuri de inmormantare existente. Moartea reprezinta o amenintare universala si cei mai multi oameni cred in puterea divina si in existenta dupa deces pentru ca la fel cum am spus si mai sus moartea reprezinta ceva universal si valabil la modul general.

Trebuie sa metionam ca in jurul decesului si al inhumarii se tes mai multe superstitii si mai multe idei preconcepute. Asa se face si ca oamenii tot incearca sa marcheze cumva trecerea spre alta lume si uneori chiar incearca sa faca asta in mod original si interesant.

A trecut mult timp de cand oamenii traiesc in comuniune cu natura dar ideea de inmormantare nu exista si decedatii putrezeau linistiti acolo unde mureau. Cu timpul, o data cu evolutia a aparut si obiceiurl de a inmormanta decedatii si alaturi de acest obicei au aparut mai multe superstitii care au crescut odata cu trecerea timpului in mod considerabil.

Se pare ca obiceiul acesta a aparut inca din Epoca de Piatra. Nu se stie daca a fost adoptat ca si metoda de siguranta sau daca avea legatura cu sanatatea dar potrivit opiniei istoricilor care au descoperit morminte vechi oamenii din acea perioada aveau si o conceptie anume legata de viata de apoi si credeau ca decedatii au nevoie de obiectele lor in luma de apoi si in conceptia lor nu era un rai foarte clar definit si care sa fie terminat.

Ulterior s-au gasit si alte idei precum hainele pentru deces. S-a descoperit de asemenea, si faptul ca stramosii nostri credeau ca daca mortii au hainele noi spiritele nu ii mai pot recunoaste si nu le mai iau sufletele. Astfel decedatii erau lasati sa mearga linistiti in lumea de apoi. Din acest punct de vedere au fost dezvoltate nenumarate obiceiuri funerare. Oamenii au si preferinte legate de modul si locul in care sunt ingropati.

Nu e practicata oriunde ingroparea. Cu 4000 de ani in urma in Asia au fost si adeptii soroastrismului care a fost o religie veche ce se putea caracteriza prin conceptia dualista asupra lumii si prin opozitia intre bine si rau. Acestia practicau un ritual anume care imlica si distrugerea in totalitate a trupului persoanei care a murit.

Considerand ca aceste corpuri neinsufletite erau de fapt malefice ritualul presupunea ca absolut nimenti altcineva in afara de cei care erau delegati special nu se putea ocupa sa care decedatul si nici nu aveau voie sa il atinga. Acesti oameni traiau la marginea cetatilor si nu aveau voie sa ia contact cu ceilalti oameni.

Corpurile decedatilor erau spalate folosind urina unui taur care avea culoarea alba si daca unul din membrii familiei persoanei decedate atingeau corpul defunctului persoana respectiva era obligata sa faca bai de purificare in urina si eventual sa si bea urina.

In aceasta zona nu se practicau inmormantari si cadavrele se puneau pe platforme si pe movile si erau lasate pe post de hrana pentru vulturi. Aceeasi practica era si la indienii din America de Nord care isi uscau trupurile in copaci pentru ca doar natura sa le descompuna.

0 Shares
You May Also Like