Cum ajuti bateria laptopului sa aiba o durata de viata indelungata?

Cum ajuti bateria laptopului sa aiba o durata de viata indelungata?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vrei sa iti cumperi un laptop, in cazul in care bugetul iti permite, cu siguranta iti vei indrepta atentia spre echipamentele noi, pentru ca astfel vei cumpara un echipament performant, stii sigur faptul ca acesta nu a mai fost utilizat de catre alte persoane, si totusi, ce este nou, este de calitate.

In cazul in care bugetul nu iti permite sa iti cumperi un laptop nou, atunci nici ideea de a opta pentru un model refurbished nu ar fi una rea, mai ales daca tii cont de faptul ca poti cumpara un model refurbished, la jumatatea pretului unui model nou, daca vorbim strict despre acelasi model de laptop.

Poti opta chiar si pentru un model second hand, si cu siguranta acesta se va dovedi a fi o alegere inspirata, in cazul in care nu vei solicita foarte mult echipamentul.

Ei bine, indiferent pentru ce categorie de laptopuri preferi, trebuie sa te asiguri ca bateria acestuia va rezista cat mai mult timp incarcata, si va avea o durata de viata indelungata, pentru ca in caz contrar, vei fi nevoit sa iti cumperi un acumulator laptop nou.

Pentru ca durata de viata pentru o baterie laptop sa fie indelungata, si sa te poti bucura de acest lucru, trebuie sa cunosti cativa pasi esentiali care te vor ajuta sa prelungesti durata de viata a bateriei.

In primul rand, trebuie sa stii faptul ca trebuie ca laptopul sa fie tinut departe de sursele de caldura, si de voltajele inalte. Bateria laptopului trebuie pastrata la temperaturi cat mai reci, pentru ca in caz contrar, acestea se vor degrada rapid.

In acest sens, trebuie sa stii faptul ca nu trebuie sa folosesti laptopul cand stai in pat, si mai ales sa il tii peste o perna sau pe o suprafata pufoasa, datorita faptului ca acestea vor acoperi orificiile laptopului, si vor retine caldura in interiorul echipamentului.

Este foarte important de stiut faptul ca o baterie pentru laptop are nevoie de un ciclu de utilizare care trebuie realizat frecvent. Un astfel de ciclu necesita descarcarea bateriei pana la 3%, iar mai apoi incarcarea completa a bateriei, pana la 100%. Un astfel de ciclu trebuie realizat cel putin odata pe luna, pentru ca bateria sa se pastreze in conditii optime de utilizare si de functionare.

Este indicat ca laptopul sa fie setat astfel incat sa se opreasca in momentul in care nivelul de incarcare al bateriei ajunge la pragul de 3%. Nu este indicat sa lasi bateria laptopului sa se descarce pana la 0%, pentru ca in aceasta situatie durata de viata a acesteia va scadea foarte mult.

Pentru a prelungi durata de viata a bateriei, ar fi indicat sa optimizezi setarile de consum energetic, iar pentru asta va trebui sa te duci in Control Panel, la Power Options, iar acolo sa selectezi cel mai avantajos plan energetic.

Trebuie deasemenea sa fii constient de faptul ca bateria trebuie folosita, pentru ca altfel, daca tii echipamentul tot timpul in priza, bateria acestuia se va utiliza prin nefolosire. Exact acelasi lucru este valabil si in cazul in care bateria este scoasa si pusa deoparte.

Indicat ar fi ca odata pe luna, cel putin, sa descarci bateria pana la acel nivel de 3%, dupa care sa o reincarci complet, si daca vei efectua si ceilalti pasi, cu siguranta vei ajuta bateria sa aiba o durata de viata mai mare.

0 Shares
You May Also Like