SEO on-page si SEO off-page: ce sunt si cum difera?

SEO on-page si SEO off-page: ce sunt si cum difera?

0 Shares
0
0
0

In SEO puteti efectua actiuni atat in cadrul web-ului, cat si in afara acestuia; acest lucru se numeste ON-Page SEO si Off-Page SEO, respectiv.

Sa vedem repede despre ce este vorba in fiecare.

SEO On-Page

Prin SEO On-Page trebuie sa ne asiguram ca site-ul este optimizat, printr-un set de tehnici si actiuni care sunt aplicate chiar pe web, astfel incat Google sa poata “intelege” continutul sau si sa fie usor de clasificat si pozitionat.

Printre cei mai relevanti factori de pe pagina se numara:

  • Introducerea cuvintelor cheie pentru care dorim sa ierarhizam, in locuri strategice din cadrul paginii, cum ar fi titlul principal, meta-descrierea, subtitrarile etc.
  • Timpul de incarcare al site-ului.
  • Optimizarea imaginilor.
  • Formatul adreselor URL.

SEO Off-Page

Pe de alta parte, avem SEO off-page, care este acea parte care este lucrata in afara site-ului, adica factori externi, care ne ajuta, de asemenea, sa pozitionam site-ul nostru in Google, dar din care nu avem intotdeauna control total.

Printre cei mai relevanti factori off-page putem mentiona:

  • Cantitatea si calitatea backlink-urilor, precum si afinitatea tematica a acestora.
  • Autoritatea paginii.
  • Mentiuni in presa locala.
  • Performanta (sau CTR-ul) pe care o obtinem in rezultatele cautarii si timpul petrecut pe site.
  • Varsta site-ului.
  • Impactul continutului nostru asupra retelelor sociale.

Dupa cum puteti vedea, SEO On-Page singur nu garanteaza ca va veti putea pozitiona in pozitiile de top, dar acest obiectiv este atins atunci cand este completat de SEO Off-Page.

Exista mai multe modalitati de a realiza SEO, in functie de ce tip de strategii sunt utilizate, care sunt:

  • WHITEHAT SEO.
  • Blackhat SEO.
  • Greyhat SEO.

Vom explica pe scurt caracteristicile fiecaruia.

SEO Whitehat

“Palaria alba” SEOs au tendinta de a urma liniile directoare de calitate stabilite de Google; evitarea folosind tactici frauduloase sau ilegale sau tehnici.

Este un mod de a lucra gandindu-ne pe termen lung si cu o notiune de sustenabilitate in timp.

Cu alte cuvinte, acest tip de SEO nu incearca sa manipuleze clasamentele motoarelor de cautare prin practici inselatoare. Acestea respecta directivele propuse si incearca sa satisfaca atat Google, cat si utilizatorii in cel mai bun mod posibil.

Daca ceea ce iti doresti este sa creezi o afacere online sustenabila, concentrandu-te pe satisfacerea publicului tau si oferindu-i cel mai bun continut posibil, respectand regulile jocului motoarelor de cautare, Whitehat SEO este treaba ta. Vezi aici mai multe despre Optimizare seo.

SEO Blackhat

“Palaria neagra” SEO pe de alta parte, incearca sa pacaleasca Google prin manipularea clasamentelor, pentru a se pozitiona rapid si a face profit, dar fara o viziune pe termen lung.

In mod normal, site-urile web pozitionate in acest fel, sfarsesc prin a fi penalizate si de multe ori nu reusesc sa recupereze.

Ideea si scopul tehnicilor SEO cu palarie neagra este, de obicei, de a obtine un randament economic rapid, profitand de esecurile motorului de cautare si elaborand noi modalitati de a le eluda.

Daca ceea ce vrei este de a face bani rapid, dar fara a crea un activ pe termen lung, concentrandu-se pe motoarele de cautare inselatoare si fara a lua in considerare utilizatorul, la toate, Blackhat SEO este ceea ce cauti.

0 Shares
You May Also Like