Cum aleg carligul de remorcare?

Cum aleg carligul de remorcare?

0 Shares
0
0
0

Intentionati sa va cumparati un autoturism second hand? Daca da, cu siguranta atunci cand inspectati vizual masina, nu ar fi o idee rea sa vedeti daca nu cumva are in dotare si un carlig de remorcare.

Chiar daca probabil va ganditi initial ca nu aveti nevoie de un carlig, mai ales daca optati pentru o masina berlina, frumoasa precum un model Volkswagen Passat sau un model Audi A4, nu se stie niciodata cand veti avea nevoie de carligul auto.

Poate intr-o zi plecati alaturi de familie intr-o escapada la munte, si nu aveti suficient spatiu in portbagaj pentru bagaje, mai ales daca plecat 4 – 5 persoane, si stati cateva zile. In aceste conditii, o remorca auto este deosebit de eficienta pentru ca o puteti folosi pentru a transporta mai multe bagaje.

Apoi, poate aveti pe cineva din familie aflat intr-o situatie delicata. Poate i s-a defectat masina in trafic, poate i-a fost avariata masina si are nevoie de tractare. Pentru a nu apela la serviciile unei companii de tractari auto, poate va cere sa il tractati, iar daca masina nu este avariata foarte tare, puteti tracta masina respectiva daca aveti un carlig de remorcare.

Exista asadar multe motive pentru care este indicat ca atunci cand alegeti o masina, sa tineti cont de acest aspect.

Daca masina pe care doriti sa o cumparati insa nu are carlig de remorcare, puteti cumpara unul dupa ce ati achizitionat masina. Trebuie sa stiti insa ca un carlig de remorcare nu poate fi ales la intamplare.

Nu exista carlige de remorcare universale, asa ca trebuie sa alegeti cu mare atentie, astfel incat sa nu cheltuiti bani pentru a cumpara un carlig, care mai apoi se va dovedi nepotrivit.

Alegerea carligului trebuie facuta in functie de marca si de modelul masinii pe care o detineti, si desigur, si in functie de anul de fabricatie al masinii.

Apoi, trebuie sa stiti ca exista carlige de remorcare semidemontabile, demontabile cu baioneta sau demontabile vertical cu cheie. De preferat ar fi sa alegeti un carlig demontabil sau un carlig semidemontabil.

Carligele semidemontabile au avantajul de a fi cele mai atractive din punct de vedere financiar, asa ca daca doriti cea mai ieftina solutie, in mod evident veti opta pentru un carlig semidemontabil.

In plus, un astfel de carlig poate fi montat si demontat foarte simplu si usor, in maxim un minut, deci nu trebuie sa va faceti griji in ceea ce priveste montarea si demontarea carligului. Veti avea nevoie doar de o cheie fixa, de o cheie inelara sau tubulara.

Carligul demontabil automat cu maneta sau cu baioneta, are avantajul de a fi montat si demontat rapid, fara sa fie necesara cheie precum in cazul carligului semidemontabil.

Cuiul de remorcare al unui asemenea carlig se monteaza sau se elibereaza rapid. Vestea mai putin placuta insa in ceea ce priveste un astfel de carlig de remorcare, este aceea ca are un pret mai mare in comparatie cu un carlig semidemontabil, asa ca trebuie sa tineti cont de buget atunci cand faceti alegerea.

Exista apoi si carlige auto de remorcare care sunt demontabile vertical cu cheie. Acestea sunt fara doar si poate, cele mai sigure dintre toate tipurile, datorita faptului ca sunt echipate cu sistem antifurt.

Cuiul unui astfel de carlig se poate monta si demonta doar folosind o cheie de tip lacat, care nu este universala, si care vine la pachet cu carligul in dublu exemplar. Acesta este cel mai scump tip de carlig de remorcare, dar cu siguranta este si cel mai eficient si cel mai sigur.

Daca bugetul va permite, cu siguranta un astfel de carlig de remorcare trebuie sa cumparati.

0 Shares
You May Also Like