Ce tip de aparat de aer conditionat sa alegeti

Ce tip de aparat de aer conditionat sa alegeti

0 Shares
0
0
0

Pe piata, puteti gasi aparate de aer conditionat fixe si aparate de aer conditionat portabile sau mobile. Ambele au avantaje si dezavantaje si trebuie alese in functie de nevoile fiecaruia.

Utilizarea aparatului de aer conditionat

Pentru a alege aparatul de aer conditionat potrivit, trebuie, de asemenea, sa intelegeti cum va fi utilizat in casa voastra. Daca obiectivul vostru este de a folosi si aparatele de aer conditionat pentru a incalzi incaperea in timpul iernii, ar trebui sa alegeti aparatele de aer conditionat cu pompa de caldura aer-aer, care au o putere mult mai mare decat un cazan clasic cu condensare (cititi articolul despre cum functioneaza o pompa de caldura).

Daca doriti sa purificati aerul din spatiul de locuit, ar trebui sa alegeti aparate de aer conditionat cu un dezumidificator sau un ionizator integrat.

Numarul de camere care urmeaza sa fie dotate cu aer conditionat

Numarul de camere care trebuie racite este un alt factor determinant. Daca aveti nevoie sa raciti doar o singura camera, puteti opta si pentru un aparat de aer conditionat mobil. In caz contrar, alegerea ar trebui sa cada pe un sistem de aer conditionat fix, care ofera performante mai bune la un cost energetic mai mic. In functie de numarul de camere, trebuie ales numarul de unitati interioare care urmeaza sa fie instalate si daca si unde sa se instaleze unitati split.

De exemplu, camerele foarte mari necesita un numar mai mare de unitati interioare si, prin urmare, conditii multi-split, cu exceptia cazului in care doriti sa aveti doua aparate de aer conditionat fixe, fiecare cu propriul motor si control al aprinderii.

Clasa energetica

Impactul asupra consumului este acum mai important ca niciodata. Sfatul nostru este sa alegeti aparate de aer conditionat cu o clasa energetica ridicata, cum ar fi aparatele de aer conditionat cu invertor A++.

De asemenea, puteti alege aparate de aer conditionat cu economii de energie reduse, cum ar fi aparatele de aer conditionat din clasa A+ si A++. Aparatele de aer conditionat cu pompa de caldura vor avea o clasa energetica separata pentru functiile de racire si de incalzire.

Pe piata gasiti multe modele, insa puteti opta pentru un aparat aer conditionat inverter GREE GWH12AAB-K6DNA4A Bora A4, care are un raport calitate-pret foarte bun.

Design si tehnologie

Astazi este posibil sa gasesti pe piata aparate de aer conditionat cu un design modern, care se potrivesc bine cu arhitectura interioara a camerei sau cu mobilierul. Desigur, aceste aparate de aer conditionat sunt mai scumpe decat cele conventionale, dar daca tineti la estetica locuintei voastre, nu va puteti lipsi de ele. In plus, exista aparate de aer conditionat cu un modul WiFi care va permit controlul de la distanta printr-o simpla aplicatie pentru smartphone.

Cum sa alegeti aparatul de aer conditionat potrivit

Pentru a alege aparatul de aer conditionat ideal in functie de nevoile dvs. de racire si/sau incalzire, va recomandam cu tarie sa solicitati unui instalator expert sa efectueze o inspectie pentru a proiecta sistemul si a selecta tipurile de aparate de aer conditionat potrivite. In acest fel, veti evita sa risipiti bani si sa alegeti un aparat de aer conditionat nepotrivit nevoilor voastre energetice.

 

0 Shares
You May Also Like