De ce sa calatoresti? Motive universale pentru a face acest lucru

De ce sa calatoresti? Motive universale pentru a face acest lucru

0 Shares
0
0
0

Fiinta umana este ceea ce este pentru ca poarta dorinta de a calatori in ADN-ul sau. Intr-un fel sau altul, calatoria face parte din esenta unei fiinte umane. Dorinta noastra de a descoperi si de a invata face parte din natura noastra.

Istoria umanitatii este plina de exemple: De la primii nostri stramosi, nomazi in cautarea unui loc in lume; chiar si eroii marilor calatorii, toti calatorii curajosi. Alexandru cel Mare, Marco Polo sau Columb sunt unii dintre cei care au marcat un inainte si dupa in istoria noastra. Dar si Admunsen, primul care a ajuns in Antarctica, sau Edmund Hillary, primul care a incoronat Everestul.

Astazi suntem asa cum suntem pentru ca de secole calatorim. Uneori din necesitate, alteori din simpla curiozitate si chiar din lacomie. Ideea este ca istoria noastra este strans legata de dorinta noastra insurmontabila de a calatori.

De aceea, in secolul XXI, nu trebuie sa fim cuceritori, razboinici curajosi sau aventurieri nebuni si nici nu este necesar sa trecem prin calamitati pentru a descoperi noi culturi. Noi insine am facut din calatorii o placere la indemana tuturor buzunarelor. Exista atat de multe optiuni, destinatii si locuri frumoase, incat va exista intotdeauna o excursie perfecta pentru tine.

Dar pentru cei care inca se indoiesc daca calatoria este sarea vietii, iata cateva motive universale care misca fiecare calator.

Motive pentru care vrem sa calatorim

Calatorind pentru a iesi din rutina

Primul motiv este evident, dar nu mai putin adevarat, calatoria pentru a iesi din rutina este necesara pentru sanatatea noastra mintala. Obisnuinta cu munca, graba, stresul si viata de zi cu zi, este esential pentru a nu innebuni. Din cand in cand, trebuie sa parasim casa noastra pur si simplu pentru placerea de a o rata, dar altii, in plus, pentru nevoia de a cunoaste si de a vizita locuri care, la urma urmei, sunt casa altora.

Vezi mai multe aici framey.io si alege destinatia potrivita si toate detaliile de care ai nevoie pentru o calatorie reusita.

Calatorind pentru a va simti in viata

Calatorim pentru ca ne simtim vii: Pentru emotie, pentru nervi, pentru iluzie, pentru ca calatoria ne da sentimente si senzatii ca, fara ele, nu am putea fi noi insine.

Putine lucruri precum o calatorie reusesc sa-ti ofere acel sentiment minunat de asteptare si dorinta, pe langa dorinta de a ajunge si de a descoperi sau de a schimba un loc cu altul. Pentru ca, uneori, schimbarea scenariului zilelor noastre ne ajuta sa mergem mai departe, sa privim cu optimism si sa ne gandim la urmatoarea destinatie.

Cunoaste locurile noastre preferate

Calatorim pentru ca sunt locuri pe care le iubim. Cu totii visam la acele locuri care ne ating inimile: Poate plaja sau satul parintilor nostri; o escapada la munte sau o excursie lunga spre o destinatie exotica. Fiecare dintre noi are un loc in mintea noastra si cu totii ne dorim sa ajungem acolo la un moment dat in viata noastra. Pentru a alege aceste locuri, nu exista reguli sau norme.

0 Shares
You May Also Like