Ochelarii sunt cele mai importante accesorii pentru ski

0 Shares
0
0
0

Exista un volum mai mare intre fata dumneavoastra si zona exterioara rece cu o lentila sferica, ceea ce inseamna o izolare mai buna si un flux de aer – aceasta se traduce intr-o sansa redusa de ceata. Puteti cumpara cei mai buni ochelari dintr-un magazin de accesorii pentru ski.

Culoare / nuanta a obiectivului

Nu este nimic mai rau (si mai periculos) decat sa ai o viziune tulbure la ski sau sa fii orbit cand e senin. Exista zeci de culori ale lentilelor care variaza de la un brand la altul si, desi o culoare se potriveste mai bine cu jacheta, fiecare culoare va filtra lumina in mod diferit si va oferi avantaje unice in anumite conditii de vreme si lumina.

Cantitatea de lumina pe care o lentila de ochelari o lasa sa treaca este numita transmisie de lumina vizibila (VLT). VLT este exprimat ca procent de lumina permisa prin lentila care se situeaza undeva intre 0% si 100%.

Unele lentile sunt proiectate pentru a functiona mult mai bine in situatii de lumina scazuta, vizibilitate redusa, cum ar fi ninsoarea, ceata sau lumina slaba. Aceste lentile vor permite un procent mai mare de VLT. Culorile tipice pentru lentilele de lumina slaba sunt galben, trandafir si albastru, cu VLT variind de la 60-90%.

Alte lentile vor functiona mai bine in zilele insorite, cu o vizibilitate ridicata, unde este vorba mai mult de pastrarea luminii. Aceste lentile vor avea un procent VLT mai mic si vor fi in mod obisnuit in culori inchise de culoare neagra, gri si auriu, adesea oglindite si avand VLT care variaza de la 5-20%.

Desigur, exista lentile in mijlocul spectrului care functioneaza destul de bine in toate conditiile si sunt minunate daca va confruntati cu schimbarea conditiilor de lumina in timpul zilei. Fiecare producator produce o gama larga de nuante de lentila pentru zile luminoase, zile de furtuna si totul intre ele.

Deci, cate lentile diferite aveti nevoie? Multi oameni pot scapa cu o singura pereche de ochelari de protectie cu o singura optiune pentru lentile.

De exemplu, daca schiati sau calatoriti in Colorado numai in zile luminoase si insorite, probabil ca veti fi bine doar cu lentile intunecate. Cu toate acestea, daca  schiati in mai multe conditii, este probabil cel mai bine sa aveti doua perechi de ochelari de protectie sau o pereche cu mai multe lentile pentru a schimba.

Lentilele interschimbabile

Cu cat mai mult timp petreceti in munti, cu atat mai multe conditii meteorologice  veti intalni. Folosirea mai multor culori ale obiectivului poate ajuta la maximizarea vizibilitatii si a performantei pe tot parcursul zilei, deoarece realitatea este ca nici o lentila de protectie nu poate oferi vizibilitate optima in intreaga gama de iluminat si conditii meteorologice.

Desi multe ochelari de protectie va permit sa schimbati lentilele (lentilele suplimentare de obicei vandute separat), producatorii au venit cu o gramada de moduri ingenioase de a face lentilele usor de utilizat.

Aceste sisteme de lentile cu schimbare rapida pot fi mai scumpe, dar ofera un mijloc foarte rapid de schimbare a lentilelor si de obicei vin cu un al doilea obiectiv. Lentilele interschimbabile va ofera optiunea de a schimba lentilele fara a adauga un volum mare de a purta oa doua pereche de ochelari.

0 Shares
You May Also Like