De ce trebuie neaparat sa faceti o diagnoza auto?

0 Shares
0
0
0

De ce trebuie neaparat sa faceti o diagnoza auto?
Multi dintre dumneavoastra si-au achizitionat un autoturism nou in ideea ca nu vor fi nevoiti macar in primii 2-3 ani sa faca vreo servisare asupra acestuia.

Dar dupa ce au trecut cei 3 ani de gratie in care aproape totul este in garantie se va ajunge inevitabil la service-ul auto unde va trebui sa platiti o suma pe care oricum trebuie sa o luati in calcul inca de cand v-ati cumparat masina noua. Foarte multi soferi isi cumpara masini rulate in ideea ca sunt mult mai ieftine si ca s-ar putea sa aiba noroc de un autoturism bine intretinut.

De cele mai multe ori ignoram o diagnoza auto la masinile rulate in ideea ca acestea sunt fara nicio problema. De foarte multe ori aceste autoturisme au probleme extrem de mari care sunt neglijate de catre posesorii acestora. In timp aceste defectiuni pot sa se agraveze si sa puna in pericol viata soferilor si a pasagerilor.

Problemele care pot sa apara la o masina rulata sunt diverse. In primul rand, vorbim despre probleme aparute la motor. Acestea pot fi foarte grave un exemplu elocvent ar fi imbibarea cu ulei a bujiilor din cauza distrugerii garniturii de chiulasa. Aceasta nu mai protejeaza eficient bujiile si trebuie obligatoriu schimbata.

Pe calculatorul de bord o sa apara problema in cauza avand un cod pe baza caruia se pot citi unde sunt acele probleme. Daca aceasta problema nu este rezolvata se poate ajunge la probleme mult mai mari care vor genera costuri la fel de mari. O alta problema poate sa apara dupa un numar mai mare de kilometri, aceasta necesitand schimbarea curelelor de distributie. Daca aceasta problema nu este rezolvata la timp va afecta extrem de mult motorul cat si buzunarul dumneavoastra.

Daca aceste curele se vor rupe vor afecta in mod direct motorul, provocand totodata distrugeri foarte mari asupra acestuia. Important este sa faceti la timp distributia pentru ca aceasta reprezinta o problema destul de serioasa. O problema destul de serioasa poata sa apara si la abs, aceasta problema trebuind remediata intr-un service specializat. Abs-ul este foarte important tinand cont ca acesta actioneaza foarte rapid in momentul in care apar diverse probleme cum ar fi carosabilul umed sau inghetat.

Abs-ul are tocmai rolul de a pastra stabilitatea masinii in momentul unei franari bruste pe un carosabil umed sau inghetat. O alta problema care se intalneste la autoturismele mai noi, care au airbaguri in scaune este defectiunea aparuta la acestea. Datorita deselor mutari a scaunelor pe sine, acest lucru intampliandu-se des la o spalatorie auto, calculatorul pentru airbaguri va arata faptul ca acestea nu sunt in stare de functionare.

Airbagurile au senzori care sunt foarte usor de dereglat provocand aprinderea defectiunii pe computer. Esential este sa ajungeti la un service care detine un tester pentru marca dumneavoastra de autoturism si sa rezolvati aceasta problema urgent.

Ganditi-va ce se poate in cazul unui accident in momentul in care airbagul defect nu se va declansa automat pentru a reduce impactul produs. Toate aceste probleme enumerate trebuie rezolvate cat mai repede posibil.

0 Shares
You May Also Like