Optimizarea SEO pentru motorul de cautare Bing de la Microsoft

0 Shares
0
0
0

De cand Microsoft a lansat motorul de cautare Bing, a atras interes si speculatii din partea comunitatii SEO. Pe de o parte, acest lucru este destul de logic, deoarece Bing este destinat sa fie un jucator mai greu si este de asteptat sa taie o parte din felia de tort a Google.

Pe de alta parte, aceasta nu este prima data cand un nou jucator greu intra in ring, deci poate ca asteptarile ca Bing sa puna capat monopolului Google sunt lipsite de temei.

Cu toate acestea, Bing este destul de diferit (intr-un mod pozitiv) de celelalte motoare de cautare si aceasta este puterea sa majora. Pe http://danbradu.com/ poti accesa cele mai bune oferte SEO!

Bing este intr-adevar atat de diferit (fata de Google)?

Prima impresie pe care o obtii atunci cand intri pe Bing.com este diferenta fata de Google – fundalul il face dragut, dar sigur, au existat multe alte cazuri de motoare de cautare cu tone de adaosuri grafice, care nu faceau decat sa  „ascunda” algoritmii lor de cautare irelevanti. Cu toate acestea, atunci cand introduceti un termen de cautare, rezultatele obtinute reprezinta o surpriza placuta, deoarece acestea sunt relevante.

Aceasta relevanta a rezultatelor cautarii ingrijoreaza expertii SEO. Rezultatele pe care le obtineti atunci cand cautati cu Bing sunt relevante, totusi ele sunt foarte diferite de cele ale Google. De fapt, indiferent daca cautati cu Google sau cu Bing (sau daca mergeti la Bingle, puteti compara seturile de rezultate unul langa altul), veti obtine rezultate relevante si cele doua seturi sunt foarte diferite unul de cealalalt.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care expertii SEO ar fi curiosi sa-l stie despre Bing este algoritmul sau.

Evident, algoritmul lui Bing este diferit de algoritmul Google, deoarece atunci cand termenul de cautare este acelasi, dar setul de rezultate este diferit, o diferenta in algoritm este raspunsul evident. De fapt, intrebarea este exact ceea ce este diferit intre cei doi algoritmi si daca diferenta este atat de drastica incat este obligatoriu sa reoptimizam un site pentru Bing.

Ce trebuie sa fac pentru a optimiza site-ul meu pentru Bing? Asteptati. Acesta este primul lucru pe care trebuie sa-l faceti. In acest moment este prea devreme sa va spunem ce masuri (daca exista) sunt necesare pentru a va optimiza site-ul pentru Bing.

In plus, indiferent de cat de promitator arata Bing, este inca devreme sa prezicem daca va deveni un adevarat competitor pentru Google sau daca va deveni o incercare esuata de a detrona Google. Sa vedem cum reactioneaza utilizatorii – vor incepe sa foloseasca Bing mai mult sau vor ramane pe Google.

Cand devine clar ca Bing va reusi sa faca acest lucru, atunci va avea sens sa se optimizeze si pentru acest motor. Deci, pentru moment, tot ce poti face este sa astepti.

Pentru moment, motorul de cautare Bing de la Microsoft nu este la fel de important ca Google, dar in viitorul apropiat lucrurile ar putea sa se schimbe, asa ca optimizarea si pentru acest motor de cautare, este o strategie pe care o puteti lua in calcul.

0 Shares
You May Also Like