Cum sa verifici setarile telefonului mobil?

Cum sa verifici setarile telefonului mobil?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand repari un telefon mobil, te vei lovi adesea de probleme legate de setarile acestuia, probleme care trebuie rezolvate inainte de a trece efectiv la dezasamblarea telefonului. Cel mai bun service de reparatii telefoane Bucuresti, este la ServiceGsm.ro!

Aceste probleme pot include urmatoarele:

1.    Sunetul (soneria) sau sistemul de boxe (speaker) al telefonului nu mai functioneaza: pentru a rezolva aceasta problema, inainte de a deschide telefonul pentru a verifica daca ringer-ul are probleme, trebuie sa verifici intai setarile sunetului (daca cele ale ringer-ului sunt configurate cum trebuie). Verifica in acelasi timp si setarile de volum si daca telefonul este in modul silent (silentios) sau nu.

Daca setarile nu au fost facute asa cum trebuie, fa-le tu si incearca din nou telefonul. S-ar putea sa nici nu mai fie nevoie sa-l desfaci. Daca totul este ok si totusi nu functioneaza, dezasambleaza telefonul si verifica ringer-ul folosind un multimetru. Daca acesta nu are probleme, va prezenta un “buzz” sau un sunet de tip “bip”, iar valoarea trebuie sa fie intre 8 si 10 Ohm. Daca nu prezinta aceste valori si nu scoate nici un sunet, atunci trebuie inlocuit.

2.    Functia de vibratie a telefonului mobil nu mai functioneaza: Pentru a rezolva aceasta problema, verifica de asemenea setarile. Verifica daca este setata pe “On” sau pe “Off”.

3.    Microfonul. Pot exista mai multe probleme cu microfonul unui telefon mobil, iar acestea se manifesta si pot fi analizate, in timpul unei convorbiri. Persoana cu care vorbesti ar putea sa nu te auda asa cum trebuie sau chiar deloc. Pentru a rezolva astfel de probleme, incearca sa vezi care sunt setarile microfonului (daca are). In majoritatea cazurilor, inlocuirea microfonului cu unul nou, va rezolva orice fel de problema.

4.    Probleme cu iluminarea ecranului (a led-urilor). Daca ecranul / display-ul tau prezinta o iluminare mai slaba a anumitor zone sau a intregului ecran, verifica setarile de luminozitate ale display-ului. Ajusteaza aceste setari, conform dorintelor tale.

Daca ai facut setarile (spre exemplu ai setat luminozitatea ecranului la maxim) si problemele nu au disparut, dezasambleaza telefonul mobil si verifica led-urile display-ului. Daca nu dau semne de revenire, trebuie schimbate cu altele noi. In general, orice probleme pe care le poti avea cu display-ul pe telefonul mobil, trebuie verificate intai facand setarile corecte. Doar daca problema nu se rezolva facand aceste setari, trebuie sa treci la o rezolvare de tip “hardware”, adica sa dezasamblezi telefonul.

5.    Probleme cu receptia semnalului in retea. Daca telefonul tau mobil prezinta un semnal slab sau foarte slab, verifica setarile retelei (ale operatorului). Cauta manual reteaua de telefonie mobila la care esti abonat si selecteaz-o pe aceasta.

Unele telefoane seteaza gresit ca retea principala alta retea decat cea la care esti abonat si bineinteles ca nu vei putea folosi telefonul (nu vei putea suna, primi apeluri sau mesaje, etc.). Daca problema nu s-a rezolvat nici asa, atunci sectiunea de retea a telefonului tau mobil (cea de pe placa de baza) nu mai functioneaza in parametri si telefonul trebuie dus la reparat.

0 Shares
You May Also Like