Ce faci cand nu exista acoperire de semnal sau conexiune de date mobile?

Ce faci cand nu exista acoperire de semnal sau conexiune de date mobile?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care iti cumperi un smartphone, cu siguranta te gandesti ca ai nevoie sa il folosesti atat pentru a vorbi, cat si pentru a naviga pe internet, astfel ca iti vei alege un dispozitiv performant pe care sa il folosesti in aceste scopuri.

O alegere inspirata din partea ta ar fi fara doar si poate, un model din gama Sony Xperia, datorita faptului ca aceste dispozitive au o serie impresionanta de caracteristici tehnice, iar dintre acestea, cea mai avantajoasa functie o are camera foto, care este cea mai tare de pe piata, asa ca din acest punct de vedere, putem spune fara sa gresim, ca Sony nu are rival.

Sunt insa si situatii mai neplacute pe care utilizatorii acestor telefoane le intalnesc, iar acest lucru nu ar trebui sa ne mire, pentru ca pana acum nu s-a inventat smartphone-ul perfect, asa ca fiecare telefon poate avea o problema.

Poti de exemplu sa iti cumperi un terminal din gama Sony Xperia, iar acesta sa nu aiba semnal. In acest caz, mai intai de toate va trebui sa opresti dispozitivul, iar apoi sa il repornesti, iar in acest fel toate aplicatiile deschise se vor inchide, si sunt sanse mari ca telefonul sa receptioneze semnalul gsm.

In cazul in care problema nu se rezolva astfel, inainte de a te gandi sa iti duci telefonul la un service gsm de reparatii Sony, ar trebui sa te asiguri de faptul ca functia “Mod avion” nu este activata.

Urmatorul pas pe care il ai de facut apoi, este acela de a verifica in bara de semnal, puterea semnalului, iar in cazul in care semnalul este foarte slab, este posibil ca aceasta problema sa fie de la retea, iar pentru a te asigura de acest lucru, ar trebui sa contactezi operatorul de telefonie mobila.

Un alt pas extrem de important pe care il ai de facut, este sa te asiguri daca ai setat telefonul sa foloseasca tipul de retea acceptat de cartela ta sim, iar in cazul in care nu stii care sunt tipurile de retele acceptate, trebuie sa contactezi operatorul de telefonie mobila.

Trebuie iarasi sa te asiguri si de faptul ca ai o cartela sim functionala. In acest caz, cel mai bine ar fi sa incerci sa folosesti o alta cartela, iar in cazul in care cu alta cartela telefonul receptioneaza semnal, atunci este evident faptul ca problema aparuta este a cartelei, nu a telefonului.

Sunt insa si situatii in care utilizatorii incearca sa activeze datele mobile pentru a putea naviga pe internet, insa nu reusesc. In acest caz, mai intai de toate trebuie oprit si apoi repornit telefonul.

Un alt pas este acela de a dezactiva Mod Stamina, dupa care trebuie repornit dispozitivul, pentru ca aceasta functie va dezactiva datele mobila atunci cand ecranul este dezactivat, tocmai pentru a economisi energia bateriei.

Cu siguranta, trebuie sa te asiguri de faptul ca telefonul tau receptioneaza semnal gsm, iar semnalul receptionat este foarte bun, pentru ca in cazul in care telefonul nu receptioneaza semnal, sau semnalul este slab, atunci este evident faptul ca datele mobile fie nu se vor activa, fie se vor activa dar datorita semnalului slab, conexiunea la internet va fi una slaba.

0 Shares
You May Also Like