Cum alegi placa de intins parul?

Cum alegi placa de intins parul?

0 Shares
0
0
0

Doamnele si domnisoarele au nevoie de diferite produse si accesorii pentru ingrijirea personala, iar placa de intins si indreptat parul este unul dintre acestea.

Pentru foarte multe dintre femei, o placa de intins si indreptat parul este aliatul de nadejde in lupta impotriva parului rebel, care nu se lasa foarte usor convins ca trebuie sa stea drept dupa spalare si uscare.

Pe piata se gasesc diferite placi pentru intinsul si indreptatul parului, iar alegerea uneia poate fi o misiune destul de dificila pentru fiecare femeie. In randurile care urmeaza, prezentam cateva detalii pe care femeile trebuie sa le aiba in vedere pentru a se asigura ca fac cea mai buna alegere.

Forma si dimensiunile placii de intins si indreptat parul

Femeile stiu ca placile de indreptat si intins parul care sunt mai moderne, folosesc acelasi tip de cleste, care este simplu de utilizat si foarte sigur. Exista is modele care deviaza putin de la acest design, insa de precizat este ca ideea de baza ramane neschimbata.

Exista placi de intins si indreptat parul late (2 – 2.5 cm), care sunt potrivite pentru parul scurt; dar exista si placi de intins parul late de 3 cm, si care sunt potrivite pentru parul lung sau pentru cel mediu.

Aceste accesorii sun perfect plate de cele mai multe ori, dat fiind faptul ca pentru a putea indrepta parul, au nevoie de o suprafata plana. Exista modele care au marginile usor rotunjite, insa acestea sunt la fel de usor de folosit ca si cele cu margini drepte (care sunt mai eficiente).

Sistemul de incalzire

Exista pe piata placi de intins parul ieftine, care se incalzesc datorita elementelor de incalzire din otel sau aluminiu. Este indicat sa evitati aceste produse pentru ca nu incalzesc parul uniform, iar rezultatele sunt dezastruoase: distrugerea parului si aparitia arsurilor.

Placile de intins parul de calitate superioara folosesc ceramica, iar astfel eficienta lor este superioara. Astfel de placi de intins parul oastreaza caldura mai mult timp, si sunt mult mai sigure decat cele mentionate anterior.

Exista si placi de intins parul cu elemente de incalzire cu turmalina, dar acestea sunt mai scumpe, si cu siguranta nu toate femeile sunt dispuse sa cheltuiasca foarte multi bani pentru alegerea acestui tip de placa de intins parul.

Temperatura de lucru si reglaje

In ceea ce priveste temperatura maxima de lucru aleasa, trebuie tinut cont de tipul de par. Pentru parul gros, se poate alege si o temperatura de mai bine de 200 de grade, astfel incat parul sa fie modelat corespunzator.

Pentru parul fragil si deteriorat, este nevoie ca temperatura sa nu depaseasca 90 de grade, pentru ca in caz contrar, exista riscul mare de a aparea deteriorarea iremediabila a parului.

De obicei insa, cele mai multe placi de intins si indreptat parul, au reglajele incepand de pe la 140 – 150 de grade. Aceasta este temperatura optima la care parul normal poate fi intins.

Un alt aspect foarte important in ceea ce priveste alegerea placii de par, este ca majoritatea acestor accesorii, sunt recomandate pentru parul uscat. Unele modele profesionale insa, permit si aplicarea pe parul ud, insa pretul acestor placi este mult prea mare.

Sistemele de control avansate

In afara treptelor de putere care pot varia intre 1 si 5 (in functie de marca si model), placa de indreptat parul poate dispune de diferite functii. Una dintre acestea poate fi cronometrul.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante detalii de care trebuie sa se tina cont in momentul alegerii unei placi de intins si indreptat parul, insa fireste, conteaza foarte mult si numele brandului si pretul produsului.

0 Shares
You May Also Like