Avantajele produselor bio

Avantajele produselor bio

0 Shares
0
0
0

Agricultura ecologica, numita si organica sau bio, se bazeaza pe cultivarea care profita de resursele naturale pentru a combate de exemplu daunatorii, a mentine sau a creste fertilitatea solului etc., fara a recurge la substante chimice de sinteza, cum ar fi ingrasamintele, pesticidele si altele asemenea; si in neutilizarea organismelor care au fost modificate genetic.

Acest lucru ofera alimente mai naturale, sanatoase si nutritive. In plus, contribuie la o mai mare durabilitate a mediului, provocand un impact minim asupra mediului.

Motive pentru a consuma produse ecologice

Iata cateva motive pentru a consuma produse ecologice:

Sunt sanatoase.

Produsele ecologice sunt mai sanatoase, deoarece nu contin reziduuri toxice persistente din pesticide, insecticide, antibiotice, ingrasaminte sintetice, aditivi si conservanti; multe dintre ele utilizate in agricultura conventionala pentru a elimina insectele sau daunatorii.

Acestea sunt folosite si pentru a lupta impotriva bolilor, pentru a adauga culoare si stralucire fructelor si legumelor, si care pe termen mediu sau lung produc probleme foarte negative in corpul nostru, ar fi boala Parkinson.

Deoarece nu contin substante artificiale, alimentele provenite din agricultura ecologica sunt asimilate in mod corespunzator de organism, fara a modifica functiile metabolice. Potrivit specialistilor in nutritie, o mare parte din bolile degenerative provin din alimente.

O alta caracteristica a agriculturii ecologice este ca, atunci cand cresc alimente in soluri echilibrate de ingrasaminte naturale, produsele sunt mai nutritive, deoarece acestea contin niveluri mai ridicate de vitamine, in special C, minerale esentiale (calciu, magneziu, fier, crom), antioxidanti care ajuta la prevenirea anumitor boli cum ar fi cancerul, carbohidrati si proteine.

Nu contin aditivi sintetici

Alimentele ecologice nu contin aditivi de sinteza care pot provoca probleme de sanatate, cum ar fi insuficienta cardiaca, osteoporoza, migrenele, alergiile, hiperactivitatea, Parkinson etc.

Trebuie remarcat faptul ca produsele biologice, cultivate fara utilizarea produselor agrochimice, respectand ritmurile naturale si fara aditivi, sunt echilibrate si foarte bogate in nutrienti.

Pe de alta parte, diferite studii au aratat ca incorporarea substantelor de sinteza in cultivarea sau productia alimentara sau in conservarea ulterioara a acestora nu este esentiala.

Nu contin pesticide sintetice

Sute de pesticide chimice sunt utilizate frecvent in agricultura conventionala, provocand reziduuri de pesticide sa apara in alimentele din aceasta agricultura pe care o consumam zilnic. Diferite studii toxicologice demonstreaza relatia dintre pesticide si anumite patologii, ar fi cancerul, alergiile si astmul.

Utilizarea pesticidelor dauneaza de asemenea sanatatii lucratorului agricol, o problema grava in special in tarile in curs de dezvoltare, unde utilizarea pesticidelor este slab reglementata.

Nu contin organisme modificate genetic

Organismele modificate genetic (OMG-uri) nu sunt autorizate in agricultura ecologica. Cultivarea OMG-urilor are consecinte negative asupra mediului, iar cercetarea lipseste cu privire la consecintele pe termen lung ale cultivarii OMG-urilor.

In prezent nu exista rezultate stiintifice care sa arate ca cultivarea OMG-urilor si alimentele cu OMG-uri sunt inofensive pentru mediu si sanatatea umana, iar efectele nedorite sunt deja cunoscute din consumul de plante modificate genetic.

Exista asadar o multime de motive datorita carora este indicat sa luati in considerare consumul de alimente si produse bio. Nimic nu este mai indicat decat sa va ocupati personal de cultivarea acestora.

Alegeti un motocultor Rabota k13 cu motor euro 5 pe benzina, care are 13 CP, si care va ofera posibilitatea de a prelucra solul in vederea cultivarii legumelor dorite. In plus, puteti alege diferite accesorii pentru utilaje Rabota, precum un plug de arat, un plug de bilonat, o semanatoare, o presa pentru balotat sau grebla pentru fan.

Alegand un astfel de motocultor Rabota aveti posibilitatea de a va usura considerabil munca, si de a putea incepe sa cultivati propriile produse bio in gradina, curte sau solarii. Tineti cont de aceste detalii si de aceste beneficii ale produselor bio, alegeti utilajele de pe Rabota.ro si apucati-va de agricultura. Veti avea doar beneficii.

0 Shares
You May Also Like