Daca vrei sa intri in afacerea de comercializare produse pe Facebook, atunci exista cateva lucruri pe care trebuie mai intai sa le inveti. Este ceva ce fac o multime de oameni, pentru ca Facebook este unul dintre cele mai populare site-uri online in acest moment. Citeste sfaturile de mai jos daca vrei sa afli mai multe despre acest subiect.
Creaza o pagina de Facebook, care sa iasa in evidenta fata de restul. Cheia marketing-ului pe Facebook este de a nu arata exact ca ceilalti. Aproape toata lumea foloseste Facebook in ziua de azi, asa ca trebuie sa fii diferit daca vrei sa fii observat inainte ca unul dintre concurentii tai sa fie.
Foloseste toate optiunile disponibile de pe Facebook atunci cand il folosesti pentru a-ti comercializa afacerea. Exista atat de multe moduri diferite prin care iti poti personaliza pagina, cheia este sa stii exact care sunt aceste optiuni. Daca ai nevoie de ajutor, exista multe site-uri web, inclusiv Facebook, care iti poate oferi o idee.
Posteaza ceva in fiecare zi pe pagina ta de Facebook. Probabil cea mai eficienta modalitate de a stimula promocarea pe Facebook este de a fi un participant activ in retea. Asta insemnand sa scrii postari noi, sa impartasesti idei noi si sa arati lucruri interesante de pe web. Cu cat esti mai activ, cu atat este mai mare oportunitatea ca oamenii sa-ti vada pagina.
A avea o reducere sau ceva gratuit pe pagina ta de Facebook este o modalitate foarte buna de a creste numarul de fani. Oamenii iubesc gratuitatile. Oferind ceva gratis sau o reducere va incuraja fanii sa impartaseasca oferta. Cand oamenii iti distribuie oferta, iti expui afacerea altor clientii suplimentari care nu au auzit de tine.
Posteaza regulat pe pagina ta de Facebook. Nu iti doar crea pagina de afaceri, sa faci mai multe postari in prima zi, iar apoi sa te opresti din postat timp de mai multe luni. Daca nu-ti actualizezi pagina frecvent, acest lucru arata publicului tau ca nu iti pasa asa de mult.
Daca ai nevoie de aceasta pagina de Facebook pentru afacerea ta, atunci tine un program de postare.
Ascunderea continutului de non-fani este o metoda eficientă de transformare a vizitatorilor in fani. Daca pagina ta de Facebook are o zona ascunsa, care poate fi vazuta doar de catre fani, poti motiva mai multi vizitatori sa devina fani. O precizare, vei pierde la optimizare SEO cand continutul este ascuns; Prin urmare, limiteaza cantitatea de continut care este ascuns.
Facebook este o afacere mare si te va ajuta sa-ti expui compania mai multor persoane. Daca predai responsabilitatile pentru Facebook cuiva care este suprasolicitat deja, probabil vei primi rezultate slabe. Asigura-te ca aloci resurse reale daca vrei sa maximizezi rezultatele.
Incearca sa creezi un dialog cu clientii. Intreaba-i ce tipuri de produse sunt preferatele lor sau dacă exista ceva ce ar dori sa vada adaugat la afacerea ta. Incearca sa pastrezi subiectele dialogului pozitive. Nu ii intreba care a fost cea mai proasta experienta pe care avut-o cu tine sau unul dintre produsele tale.
Niciodata, dar niciodată nu cumpara fani pe Facebook. Exista o multime de oportunitati de a face acest lucru, dar nu fi tentat de ele. Desi vei vedea cum creste numarul de like-ri primite, acesti lucru nu va avea nici un fel de influenta asupra popularitatii brand-ului sau sa creasca vanzarile. In schimb, ia lucrurile usor si constant si castiga fani reali, loiali. Calitatea este mai importanta aici.
Facebook este ceva ce se poate folosi in avantajul tau daca vrei sa-ti consolidezi pozitia de lider in nisa. Gaseste oportunitati de a-ti impartasi cunostintele de specialitate in domeniul tau de specializare. Vei gasi noi fani si-ti vei prezenta brand-ul la sute de potentiali clienti.
Profita de orice caracteristici iti permite Facebook pentru a crea sub-pagini personalizate prin folosirea de file. In plus fata de peretele principal unde apar postarile si comentariile, creaza pagini dedicate pentru orice subiecte specifice afacerii tale. Poate o pagina cu informatii de contact si o alta cu o lista de produse si servicii.
Ofera elemente speciale celor care dau like paginii tale. Ai putea oferi un mic esantion al produsului tau sau ceva simplu ca un MP3. Cheia este de a atrage oamenii sa-ti placa pagina, pentru ca odata ce fac asta, vor primi alerte atunci cand vei posta ceva nou pe pagina ta.
Trebuie sa ai o prezenta regulata pe pagina ta de Facebook daca vrei ca aceasta sa faca o diferenta pentru afacerea ta. Facebook imparte cel mai activ informatii inaintea celor care nu distribuie informatii foarte des. Pentru a te asigura ca mesajele ajung la cei care trebuie, ai grija sa ramai activ.
Foloseste o abordare mass-media mixta cu privire la actualizarile de pe Facebook pentru rezultate cat mai bune . Publica fotografii cu renovari sau noi feluri de mancare oferite, videoclipuri scurte cu oameni care folosesc produsul tau sau se distreaza in locul care iti apartine, precum si postari text! Acest lucru va crea o abordare variata si mai interesanta pentru marketing.
O modalitate de a construi prezenta afacereii tale pe Facebook este printr-o pagina de brand. O pagina de brand, care se mai numeste si o pagina pentru fani, este similar cu un profil real personal. Cu toate acestea, o diferenta este ca fanii sunt acumulati, in loc de prieteni. Pe pagina de brand, poti importa feed-urile de pe Twitter si blog. De asemenea, poti posta si colecta material, poti avea discutii si de a colecta recenzii de la utilizatori.
Cand iti faci timp pentru a posta pe pagina de afaceri de pe Facebook, fa sa conteze. Nu exista niciun motiv pentru care sa pierzi timpul tau sau al sau fanilor postand link-uri catre fotografii cu pisici sau obiecte care nu vor fi interesante pentru cea mai mare parte dintre cititori. Posteaza doar continut valoros.
Acum ar trebui sa vezi ca nu e asa de greu sa lucrezi la o strategie de marketing pe Facebook. Va fi nevoie de un pic de timp si efort, dar este ceva ce poate fi facut de oricine isi pune in minte sa faca asta. Foloseste ceea ce ai invatat aici si spune despre un produs sau serviciu azi!