Ce implica o ecografie renala?

Ce implica o ecografie renala?

0 Shares
0
0
0

Ecografia este un test medical care foloseste ultrasunete care permit unui aparat sa compuna cu ultrasunetele mentionate mai sus imagini ale corpului. Cand aceasta tehnica este utilizata pentru a scana vasele de sange se numeste ecografie Doppler.

In ce consta?

Ecografia este o metoda de explorare care obtine imagini din interiorul corpului folosind ultrasunete. Cand ultrasunetele afecteaza diferitele tesuturi ale corpului, ele produc un ecou care se traduce in imagini. Printre avantajele sale fata de alte tehnici, se remarca faptul ca este confortabil pentru pacient, inofensiv si ieftin.

In plus, este un test in timp real si care, prin urmare, permite observarea instantaneu a miscarilor tesuturilor, a organelor interne, a vedea sangele care circula sau miscarile intestinelor. Exista inclusiv ecografie Doppler renala si poate fi recomandata in mai multe situatii. 

Pentru ce se utilizeaza in mod normal?

Permite diagnosticarea unei game largi de situatii. Cel mai cunoscut este urmarirea sarcinii, dar este utilizat in toate specialitatile medicale. Ecografia nu este de ajutor in cautarea structurilor din organism care au oase sau aer.

Cum se face?

Pacientul ramane culcat. In zona corpului pe care doriti sa o explorati pe piele, medicul misca o sonda impregnata intr-un gel care faciliteaza miscarea. Aceasta sonda emite si colecteaza ultrasunete care ricoseaza de pe organe. Aceste ecografii sunt cele care vor fi traduse in imagini in timp real si vor fi vazute pe ecranul cu ultrasunete.

Cum ar trebui sa te pregatesti?

Depinde de tipul de ultrasunete. Majoritatea scanarilor nu necesita pregatire. Ecografia abdominala poate necesita post. In ecografia renala trebuie sa beti apa si sa “indurati” imperativul urinar. In orice caz, medicul este cel care trebuie sa specifice acest lucru.

Ce vei experimenta inainte si dupa test?

Nu vei experimenta nimic.

Cine va face testul?

Un medic specialist va face testul si va fi cel care va supraveghea in orice moment. Este posibil sa puneti intrebari pentru a obtine informatii care completeaza ceea ce vedeti in imagine.

Cine va interpreta rezultatele?

Un medic specialist.

Care sunt cele mai frecvente scanari?

Este utilizat pentru studiul sarcinii, abdomenului (printre alte organe, vezicii biliare, ficatului, rinichilor, pancreasului, apendicelui…), prostatei, sistemului cardiovascular, tiroidei si muschilor si tendoanelor.

Ce situatii speciale ar trebui luate in considerare?

Probabil, ultrasunetele sunt testul cel mai inofensiv si nedureros care se efectueaza pentru studiul bolilor. Ecografia si energia utilizata nu prezinta niciun risc. Din acest motiv este folosit pentru femeile gravide. La unii copii, sedarea poate fi necesara pentru a-i impiedica sa se miste.

Alte aspecte sau elemente de luat in considerare

Ecografia poate fi, de asemenea, utilizata pentru a vizualiza zona corpului in care pot fi prelevate probe de tesut. Este, de asemenea, utilizat ca tratament cu frecvente radio si unde la pacientii cu tumori. In unele cazuri, poate fi necesara injectarea unei substante de contrast in vena.

O ecografie este recomandata doar de catre un medic si de asemenea se poate efectua doar de catre un specialist. Este o metoda extrem de buna pentru a evalua anumite organe.

0 Shares
You May Also Like