Stirea zilei in Botosaneanul ne vorbeste despre bullying, un fenomen tot mai intalnit in scoli

0 Shares
0
0
0

Bullying-ul este un comportament intentionat menit sa intimideze, ce are la baza o perceptie a unui dezechilibru de forte. Acest fenomen este intalnit mai adesea in scoli, acolo unde exista elevi din mai multe medii sociale.

Bullying-ul se refera la violenta fizica, verbala sau emotionala si poate avea din pacate urmari pe termen lung in viata victimelor.

Astfel de comportamente asupra victimei duc la stima de sine scazuta, depresie, anxietate, tulburari de alimentatie chiar la probleme psihice si emotionale, atat pe perioada bullying-ului cat si dupa.

Cum recunoastem bullying-ul

Daca parintii observa modificari in comportamentul copiilor ar trebui sa traga un semnal de alarma. Poate aparea refuzul de a merge la scoala, furia, tristetea, copiii pot cauza dureri de cap sau de stomac din cauza stresului. Astfel de comportamente pot fi efecte ale bullying-ului.

In trustul de presa botosaneanul.ro la rubrica stirea zilei putem citi faptul ca la nivelul judetului Botosani, Biroul de Siguranta Scolara in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, va organiza un proiect in ceea ce priveste reducerea violentei fizice si psihice din unitatile de invatamant. Proiectul se bazeaza pe diferite actiuni impreuna cu scolarii avand ca scop formarea unui comportament sanatos.

Ca si obiective principale ale acestui proiect tin de identificarea formelor de violenta, cunoasterea sensului valorilor precum stapanirea de sine, respectul, prietenia, sinceritatea, colegialitatea, responsabilitatea, curajul si comunicarea. Totodata se doreste si solutionarea anumitor conflicte care apar in randul elevilor, cei care manifesta comportamente antisociale.

De asemenea vor avea loc si concursuri care vor consta in realizarea unor materiale informative cu privire la violenta cat si realizarea unor clipuri video ce vor transmite mesaje anti bullying.

Ce mai citim in botosaneanul.ro

Trustul de presa botosaneanul.ro vine cu foarte multe informatii pentru publicul larg. De la stiri politice, sociale, de sanatate, pana la cele cu privire la invatamant, interviuri, anchete si investigatii.

“Condamnare severa pentru un barbat care a condus beat si fara permis cu repetitie” – Se pare ca Magistratii de la Judecatoria Suceava nu au mai fost indulgenti, dupa ce un barbat de 51 de ani a fost prins la volanul unei masini, neavand permis de conducere si era si sub influenta alcoolului.

Acesta a primit o pedeapsa de 3 ani si 7 luni de inchisoare, din care 1 an si 4 luni de detentie, dupa ce Serviciul de Investigatii Criminale – Urmariri l-au ridicat pe condamnat si transportat, sub escorta, la Penitenciarul Botosani.

Astfel de pericole sunt din ce in ce mai multe in traficul din Romania, cetateni inconstienti care pot curma viata altor persoane nevinovate.

Tot in Botosaneanul mai putem citi ca se schimba Codul Rutier: apare o noua contraventie cu privire la nerespectarea obligatiei de a mentine in permanenta curate luneta, parbrizul si geamurile laterale ale masinilor din trafic. Aceste aspecte aduc un grad ridicat de pericol social si asta pentru ca acuitatea vizuala nu mai este clara.

Asadar, pentru mai multe informatii cat si articole interesante despre ce se intampla zi de zi, puteti citi in botosaneanul.ro.

0 Shares
You May Also Like