Aer curat în apartamentele ori casele noastre

Aer curat în apartamentele ori casele noastre? Da, se poate!

0 Shares
0
0
0

Știați că în țara noastră există peste 8,92 milioane de locuințe? Chiar dacă numărul populației scade, fondul de case și apartamente este în continuă creștere. Dincolo de această presiune imobiliară, trebuie să ne gândim – este aerul din locuințele noastre curat? Ne putem bucura de un climat sănătos și confortabil în locul pe care îl numim acasă?

Aici intră în discuție importanța aerisirii. Această operațiune devine astfel esențială pentru sănătatea și confortul ocupanților clădirii. Totuși, atât în România cât și în întreaga Europă, ventilația rezidențială este o problemă ce stârnește îngrijorare. Ventilația devine tot mai recunoscută ca o componentă importantă a unei locuințe sănătoase.

Cerințele de ventilație primesc o atenție majoră în reglementările de construcție din Europa. Chiar și așa, ventilația de pe continentul nostru arată cifre extrem de mici – de aceea, rezultă concentrații crescute de poluanți interiori și, prin urmare, expunerea la riscuri pentru sănătate pentru oameni de toate vârstele.

Chiar dacă la o primă vedere ocupanții consideră că ventilația este importantă, ei nu înțeleg cum funcționează sistemele mecanice de acest tip și deci nu investesc în aceste soluții. Iar ca rezultat,  ventilația din propriile case este scăzută iar casele sunt sub-ventilate.

Atunci când aerul interior din casă este viciat, efectele sunt imediate. Umezeala, alergenii, gazul Radon, compușii volatili organici reprezintă doar câțiva din inamicii ce ne pot face rău întregului organism, pot produce boli și pot cauza afecțiuni grave de sănătate, de lungă durată.

Aer curat în apartamentele ori casele noastre? Da, se poate!

Soluția? Un sistem de ventilație cu recuperare de căldură modern

Ventilația poate face ca din casa ta (ori apartamentul tău) să dispară umezeala, fumul, mirosurile și poluanții interiori. Printr-un astfel de aparat mecanizat, controlat digital, se pot păstra nivelurile de căldură dorite, se poate tempera umezeala în toate spațiile interioare etc.

Grație unui sistem de ventilație modern, ai control asupra fluxului de aer dintr-o locuință.

Iată ce avantaje mai aduc aceste tehnologii azi:

  • Se montează ușor, atât în case (apartamente) noi cât și în locuințe vechi
  • Recuperează căldura din aerul evacuat, de până la 95%
  • Dețin certificare pentru case pasive
  • Permit controlarea ușoară, prin dispozitive touch sau chiar de la distanță (direct de pe telefonul mobil)

Este momentul să descoperi cum funcționează aceste unități de ventilație cu recuperare de căldura și să te bucuri acum de o ofertă personalizată la Case Călduroase – ai parte de soluții moderne pentru locuința ta, oriunde te-ai afla! 

Decide-te acum să:

  • Elimini condensul ce deteriorează locuința ta
  • Dezvolți un mediu de viață mai sănătos
  • Să reduci pericolele astmului
  • Scazi simptomele de rinită alergică.
  • Diminuezi efectele Radonului (gaz radioactiv incolor, inodor care se formează prin degradarea unor cantități mici de uraniu care apar în mod natural în toate rocile și solurile
  • Scazi impactul COV  – compușii organici volatili, gaze invizibile ce pot duce la multe probleme de sănătate. Există până la 900 de substanțe chimice în aerul interior al locuințelor de azi.
0 Shares
You May Also Like