Tot ce trebuie sa stiti despre avantajele Cloud Computing

Tot ce trebuie sa stiti despre avantajele Cloud Computing

0 Shares
0
0
0

“Cloud” este peste tot si chiar daca afacerea dvs. nu a migrat inca, probabil ca folositi o forma de Cloud Computing in viata de zi cu zi. De exemplu, daca va conectati la servicii de internet, cum ar fi contul dvs.

Amazon sau Netflix, utilizati serviciile cloud pentru platforma social media pentru a face acest lucru. In plus, multi furnizori de e-mail pe baza de web utilizeaza Cloud-ul, cum ar fi serviciile Live Mail ale Microsoft. Deci, care sunt avantajele Cloud Computing, care fac astfel de intreprinderi uriase sa adopte acest mod de lucru? Inainte sa continuam va recomandam gazduire WordPress de la GazduireEnterprise.ro.

Acum sa trecem la avantajele sistemelor de gazduire Cloud

Flexibilitate

Cel mai mare avantaj al Cloud Computing este cea mai mare flexibilitate si scalabilitate pe care le ofera – chiar pana la un moment in care anumite solutii standard la nivel de baza nu pot concura. In cazul acelor servicii bazate pe web pe care le-am mentionat mai devreme, este absolut esential – trebuie sa fie capabile sa  functioneze fara intreruperi.

Pentru aceia dintre noi care nu lucram pentru companii globale, acest lucru se traduce  in lumea reala, deoarece Cloudul permite o scalare directa pe masura ce nevoile dvs. se schimba. De exemplu, in cazul in care numarul de utilizatori sau capacitatea de stocare a datelor se modifica, va puteti adapta cu usurinta pentru a raspunde acestor nevoi intr-un mod care ar necesita mai mult timp si necesita investitii financiare mai mari daca infrastructura dvs. nu este bazata pe Cloud.

Un avantaj suplimentar al Cloud-ului este capacitatea de a oferi angajatilor accesul la datele de afaceri ale companiei, ceea ce poate contribui la cresterea productivitatii, colaborarii si ofera angajatilor optiuni flexibile de lucru.

Nu subestimati importanta acestui ultim punct – un sondaj arata ca, avand in vedere o alegere a doua locuri de munca similare, 90% dintre oameni ar alege locul de munca care ofera o munca flexibila. Aplicatiile cloud va permit sa furnizati aceste date – indiferent daca lucreaza de la domiciliu, de la un alt birou sau de la un client la altul.

Usor de folosit

Un alt avantaj al cloud-ului este cat de simplu este de gestionat, deoarece partenerul tau IT va face cea mai mare parte a muncii pentru tine. Actualizarile software nu se realizeaza numai automat, ci pot fi implementate mult mai rapid de catre Furnizorul de servicii cloud decat daca ar trebui sa le lansati pe dispozitive fizice individuale.

Acest lucru este util in special in cazul amenintarilor la adresa securitatii; criptarea de urgenta poate fi emisa pentru milioane de utilizatori simultan pentru a ajuta la eliminarea amenintarii. Furnizorii de chei vor, de asemenea, sa-si asume responsabilitatea pentru functionarea zilnica a platformei, a software-ului sau a spatiului de stocare, permitandu-va sa va concentrati asupra obiectivelor cheie ale afacerii dvs.

De exemplu, atunci cand clientii nostri au nevoie de modernizarea infrastructurii la fata locului, au ales platforma noastra de infrastructura ca serviciu. Bazandu-ne pe Cloud  privat, serviciul neaga necesitatea ca personalul tehnic specializat sa opereze si sa-si gestioneze infrastructura.

Se poate argumenta ca beneficiile Cloud Computing se aplica IMM-urilor cel mai mult, deoarece nu numai ca le ofera acces la tehnologia Enterprise-grade.

0 Shares