Stiti cine este producatorul sticlei Gorilla Glass?

Stiti cine este producatorul sticlei Gorilla Glass?

0 Shares
0
0
0

Geamul de protectie este foarte important in momentul in care ati achizitionat un telefon smartphone de ultima generatie. Acest geam va proteja telefonul, in cazul unor zgarieturi sau socuri asupra ecranului. Cea mai des intalnita protectie este Gorilla Glass.

In teorie, ideea de a folosi sticla pentru a fabrica diferite dispozitive nu pare a fi una buna. Motivele sunt nenumarate, pornind de la faptul ca sticla este mai grea, iar folosirea acesteia des face imposibila vizualizarea oricarei imagini din cauza numeroaselor zgarieturi. In cele din urma se va sparge, necesitand o inlocuire care de regula este foarte costisitoare.

Cei mai multi producatori aleg sa foloseasca plasticul in locul sticlei pentru geam de protectie, acesta fiind mult mai ieftin. Cu toate acestea, exista alternative destul de interesante, cea mai de succes fiind practic Gorilla Glass.

Aceasta sticla este produsa de compania Corning, fiind o sticla in primul rand intarita chimic care are o grosime de 0,4 mm, practic fiind de patru ori mai mica decat un fir de par, fiind in acelasi timp foarte rezistenta la impact si totodata la zgarieturi.

Gorilla Glass este rezultatul unui proces de fuziune, care asigura atat dimensiunea redusa, cat si puritatea produsului. Sticla propriu-zisa Gorilla Glass este de foarte buna calitate, un amestec de aluminiu, silicon si oxigen, care este incalzit pana la topire.

In cazul procesului folosit de producatorul american, materialul este obtinut prin flotare si are un strat de oxid de staniu pe una din parti, mentinandu-se astfel puritatea produsului. De asemenea, nu este nevoie de o netezire a sticlei, proces care ar lasa numeroase urme. Rezultatul este practic un produs pur.

Deoarece lipsesc particulele si defectele, sticla este foarte rezistenta.

In timp ce sticla obisnuita are o problema cu fisurile, Gorilla Glass, fiind intr-o stare de compresie permanenta, nu va permite aparitia fisurilor. Astfel Gorilla Glass va avea rezultate mult mai bune decat o sticla obisnuita, de aceea compania Corning nu se va opri aici, avand planuri mari in viitor.

Compania Corning vrea sa aplice acest geam de protectie din sticla si in alte domenii de activitate, obtinand o recunoastere a acestei sticle speciale. O sticla mult mai subtire, rezistenta la zgarieturi si totodata mult mai puternica nu aduce doar beneficii legate de siguranta.

Sticla Gorilla Glass se afla in topul materialelor din care se realizeaza ecranele telefoanelor mobile. Aceasta sticla putem spune ca este superioara altor materiale din care sunt realizate ecranele smartphone-urilor si tabletelor de ultima generatie.

Este importanta si popularizarea acestei sticle de protectie, altfel multi utilizatori nu vor mai fi interesati de folosirea acesteia, iar producatorii pentru a obtine un produs mai ieftin vor cauta sa se adapteze.
Chiar daca Gorilla Glass a reusit numeroase succese pana acum, aceasta are deja mari competitori. Producatorii coreeni LG si Samsung vor sa devina competitori seriosi pentru  Corning, lucrand deja la obtinerea unor ecrane din plastic flexibile, mult mai usoare decat cele produse de compania americana, dar pana atunci Corning este compania care produce Gorilla Glass cu mult succes.

0 Shares
You May Also Like