Albirea interna a danturii

Albirea interna a danturii

0 Shares
0
0
0

Patarea dintilor pe interior din cauza dentinei poate cauza decolorarea dintelui din interior spre exterior. Albirea interna poate sa remedieze acest lucru prin tratarea canalelor.

Procedurile pentru albire interna sunt facute pe dinti fara nerv care sunt supusi tratamentelor endodontice. Dar care s-au decolorat din cauza petelor interne care au fost localizate in structura dintelui si care sunt produse fie de sange fie de alte lichide.

Comparativ cu albirea externa care va lumina dintele din exterior catre interior, albirea interna va face tot acest proces invers, albirea interna a dintilor implica realizarea unei gauri in dinti pana in regiunea pulpei dentare, sigilarea si curatarea precum si umplerea canalului cu un gel care are la baza peroxid si care izoleaza foarte bine camera pulpei dentare. Pentru albire noi va recomandam benzi crest.

Din cauza acestei variatii a procesului pentru albire agentii utilizati se izoleaza in interiorul dintelui pentru anumite perioade de timp si se inlocuieste in momentul in care va fi nevoie.

Aceasta tehnica de albire a dintilor se numeste walking bleach. Trebuie aplicat totodata si un sigiliu pe radacina materialului pentru umplere pentru a putea minimiza scurgerile mici.

Albirea dintilor acasa implica anumite geluri si anumite produse special destinate pentru albire dentara. Produsele nu sunt la fel de bune si de eficiente ca atunci cand interventia are loc fizic intr-un cabinet stomatologic dar aduc si un aport important pentru procesul de albire in special atunci cand sunt utilizate in mod periodic si la recomandarea specialistilor.

Nu este inca o evidenta stiintifica pentru a contesta sau a sustine efectele adverse cauzate de aceste produse si prin urmare sunt perfecte din punctul acesta de vedere. Eficienta lor se bazeaza pe cantitatea de agent de albire sau pe cantitatea ingredientului special utilizat.

Pastele pentru dinti care sunt teoretic pentru albire nu au in general peroxid sau alti agenti pentru albire. Aceste paste sunt abrazive si de aceea reusesc in unele cazuri sa elimine petele din zona exterioara a dintelui in urma unei utilizari repetate.

Pasta de dinti care are si efect de albire nu are cu ce sa afecteze smaltul dintilor naturali si nici nu afecteaza interventiile protetice sau plombele. De asemenea pasta de dinti nu schimba nici culoarea interioara a dintelui. Utilizarea in mod excestiv a pastei de dinti cu efect de albire poate sa genereze cu timpul subtierea smaltului dintelui.

Sunt o serie de metode perfect naturale prin care culoarea alba a dintilor se poate intretine. De exemplu daca utilizati acid malic veti avea dinti albi pentru mai mult timp. Sucul din mar mai exact cel din mar verde contine acid malic.

Cu toate acestea in cazul asta nu se recomanda sa il utilizati in mod excesiv deoarece acidul malic poate sa dizolve cu timpul smaltul dintelui si atunci inevitabil vor aparea si cariile.

Marul in general, morcovul sau telina poate sa ajute si la albirea dintilor prin simplul fapt ca pot sa elimine petele natural crescand cantitatea de saliva secretata in cavitatea bucala care este un agent de curatare perfect pentru gura. Va recomandam sa aveti o igiena orala buna.

0 Shares
You May Also Like