Sărbătorile de Paști și meniurile festive pentru copii

Sărbătorile de Paști și meniurile festive pentru copii

0 Shares
0
0
0

Despre sărbătorile de Paște se crede că nu se bucură de aceeași magie pe care oamenii o simt în preajma Crăciunului.

Acum nu există zăpadă strălucitoare sub picioare, nu există lămpi care să strălucească pe pomul de Crăciun, nici o ieșire cu săniuța în familie și nici cadouri, deci tot ceea ce copiilor le place cel mai mult la Crăciun.

Dar Paștele este un moment special: atât religios, cât și un moment de odihnă, de consolidare a legăturilor și … de gătit și coacere împreună, de exemplu, delicii pentru cei mici.

Sărbătorile mari religioase sunt recunoscute și pentru faptul că există numeroase preparate ce își au un loc pe masa festivă. În duminica Paștelui,  Printre acestea se pot enumera friptura de miel, ouăle colorate și pasca Boromir, disponibilă în diverse sortimente, pentru a fi pe placul celor mici și a celor mari.

Majoritatea preparatelor de Paște sunt prea greu de digerat de către copii. Dar ce se întâmplă dacă mai încerci altceva? Pentru a-ți surprinde oaspeții, a nu te simți vinovată și a nu fi nevoie să suferi de dureri de stomac, optează pentru variante de meniu care nu vor face rău copiilor și vor fi o alternativă delicioasă la preparatele tradiționale!

Paște pentru cei mici

Deși de Crăciun pregătirile durează doar două zile, în timpul sărbătorilor de Paști, de obicei petrecem la bucătărie tot atât timp cât în decembrie, pregătind feluri de mâncare delicioase și dulciuri. Dar este imposibil să uiți de nevoile celor mai tineri membri ai familiei, care nu sunt încă gurmanzi pretențioși, dar cu mare interes privesc la noi forme și modele fanteziste în care sunt aranjate delicatese pentru ei.

Și, dacă vârsta lor le permite, îi poți implica în procesul de pregătire al meniului festiv de Paști, ceea ce sigur le va face plăcere maximă.

Sărbători cu gust

Meniul de Paști este tratat mult mai liber decât preparatele tradiționale din Ajunul Crăciunului. Masa poate conține delicatese servite cu alte ocazii, cum ar fi ziua de naștere a unui copil mic. Pentru fiecare copil, mâncărurile și produsele de patiserie colorate și interesante vor fi o adevărată minune. Nu numai rezultatul final poate fi interesant, ci și procesul de pregătire – așa că merită implicarea unui copil mai mare pentru a ajuta în bucătărie.

Mâncărurile de Paște pot fi create având în vedere copiii! Din fericire, spre deosebire de felurile de mâncare din ajunul Crăciunului, mâncarea la Paște poate fi mai variată și poate fi tratată cu mai multă libertate. Acest lucru îți permite să creezi un meniu adaptat celor mai tineri membri ai familiei.

Copiii sunt adesea agitați la masă și sunt reticenți să mănânce aceeași mâncare ca adulții. În plus, multe produse nu sunt destinate celor mai tineri. Ce se poate face la Paște, când copilul nu poate sau nu vrea să mănânce încă preparate tipice de sărbători?

Nu este foarte complicat și ai mai multe moduri de a face asta. În mare parte, dacă vrei ca copilul tău să savureze mâncărurile de Paște, este suficient să le faci mai atractive și mai colorate.

0 Shares
You May Also Like