Samsung Galaxy S8 vs Lg G6 – diferente de design

Samsung Galaxy S8 vs Lg G6 – diferente de design

0 Shares
0
0
0

2017 va intra probabil in istorie, drept anul in care Samsung Galaxy S8 si LG G6 au tulburat serios apele o data cu lansarea lor, marcand o revolutie importanta in ceea ce priveste design-ul de smartphone. Daca esti interesat de un service telefoane pentru reparatia smartphone-urilor, intra pe ServiceGsm.ro.

Sunt stralucitoare, arata cool, sunt construite din materiale de calitate, au componente interne de top si fac parte din aceeasi gama, high end. Asadar, o confruntare directa intre acesti 2 campioni este inevitabila. Care va fi invingator? Sa vedem mai departe, urmarind caracteristicile de design ale acestor 2 modele.

Design si alte specificatii.

Sa nu ne prefacem ca nu stim deja – design-ul este zona in care Samsung si LG au investit sume enorme. Atat Galaxy S8 cat si LG G6 sunt niste device-uri exceptionale din punct de vedere al design-ului, diferentiindu-se chiar si de ultimele flagship-uri lansate anul trecut. Comparate fiind cu alte modele, device-urile celor 2 producatori sunt similare din punct de vedere al filosofiei de design, dar difera putin in ceea ce priveste executia (constructia).

Display-ul reprezinta partea frontala predominanta pentru ambele device-uri, tinand cont si de ratia screen-to-body excelenta, in ambele cazuri. De asemenea, ambele telefoane au margini foarte subtiri, premium. Samsung Galaxy S8 arata putin mai futurist decat G6, care pare ceva mai conservator, mai ales daca este privit din fata.

Din punct de vedere al dimensiunilor, LG G6 este ceva mai lat decat rivalul de la Samsung, avand 71.9 mm fata de 68.1mm la Galaxy S8. Grosimea insa, este in avantajul lui LG G6, chiar daca numai cu un milimetru. Totusi, G6 este ceva mai greu decat Galaxy S8, chiar daca este mai subtire decat cel din urma, dar majoritatea utilizatorilor nu vor sesiza nici o diferenta.

Inaltimea celor 2 smartphone-uri este acceasi – 148mm, device-urile sunt intr-adevar destul de lungi si va trebui sa depui ceva efort cu mana, pentru a ajunge sa apesi pe status bar, chiar daca ai o mana mai mare.

Senzorii de amprenta se afla pe partea din spate la ambele modele, dar pozitionarea celui de pe G6 este ceva mai buna dupa parerea noastra, senzorul de amprenta de pe LG G6 fiind mai usor de localizat si de apasat cu degetul. De asemenea, trebuie sa mentionam ca scanner-ul de amprenta al lui G6 functioneaza si pe post de buton, in timp ce al lui S8 nu se poate apasa.

Un alt lucru pe care il apreciem foarte mult la ambele telefoane, este certificarea IP 68 pentru rezistenta la apa sau alte lichide si la praf. In 2017, acest lucru este un must-have, mai ales pentru flagshipuri, desi multi producatori au facut greseala sa nu-si doteze inca modelele cu aceasta capabilitate.

Din punct de vedere al manipularii cu o singura mana, ambele telefoane sunt usor de butonat, cu un mic avantaj pentru G6 care este ceva mai practic din punctul nostru de vedere, asta deoarece are un display plat si nu curbat ca al lui Galaxy S8.

0 Shares
You May Also Like