Cum sa iti vinzi telefonul in siguranta?

Cum sa iti vinzi telefonul in siguranta?

0 Shares
0
0
0

In prezent tehnologia smart a facut ca foarte multe dintre informatiile noastre personale sa ajunga in telefon. Avem in telefon parolele de mail, parola de la Facbook, conturile cu care ne platim facturile, pozele, diverse filmulete si desigur agenda si contactele.

Acum contactele nu mai au doar numarul de telefon, unele dintre ele au si adresa de mail sau chiar si adresa fizica a persoanei respective. Asta inseamna desigur, ca atunci cand duceti telefonul la un amanet telefoane sau il vindeti toate aceste informatii vor ajunge in mana unei alte persoane.

Daca o persoana straina ajunge in posesia informatiilor voastre personale este un mare inconvenient pentru voi dar daca si informatiile celorlalti ajung din neglijenta in mana altora care le pot folosi in diverse scopuri cum ar fi spamul si telefoanele deranjante date in scop de gluma proasta atunci este o problema care ii implica pe mai multi.

Este evident ca inainte de a vinde telefonul trebuie sa il goliti si despre cum se goleste un telefon si cum se face backup sunt nenumarate persoane care scriu pe interneti de aceea nu vom insista foarte mult pe acest aspect.

In acest articol vom discuta mai mult despre aplicatiile platite pe care le utilizati pe telefonul pe care urmeaza sa il vindeti.

Sunt si unele aplicatii care sunt platite dar care sunt autorizate la nivel hardware si acestea sunt foarte importante pentru ca nu veti vrea sa cumparati de mai multe ori aceeasi aplicatie doar pentru ca schimbati des telefoanele.

Daca aveti obiceiul de a cumpara jocuri si aplicatii din mai multe magazine virtuale sunteti tentati sa credeti ca niciodata nu veti avea probleme cu ele. Acestea pot sa fie o sursa de stres mai ales in cazul in care folositi mai multe calculatoare si sunteti obisnuiti sa folositi foarte des upgradeuri.

Din fericire la telefoane este mai simplu decat la calculatoare datorita sistemului de operare care de cele mai multe ori este Android si care retine tot ceea ce s-a facut pentru un anumit cont logat. Mai exact pentru contul vostru de Google si atunci cand veti schimba dispozitivul este suficient sa va logati in acest cont si toate aplicatiile se vor lega in mod automat de noul dispozitiv.

Ceea ce va recomandam insa este sa nu uitati sa va delogati de pe telefonul pe care il vindeti pentru ca aceste informatii vor ajunge si la noul proprietar. Poate ca aplicatiile va intereseaza prea putin insa parola de la contul de mail va intereseaza cu siguranta si de aceea este bine sa faceti in asa fel incat sa nu o oferiti si pe ea la pachet cu telefonul.

In cazul in care stiti ca aveti pe telefon si conturile pentru ebanking atunci lucrurile vor deveni dramatice daca uitati sa stergeti informatiile de acolo pentru ca nu toti oamenii sunt draguti si binevoitori si oferind acces liber la conturile si cardurile pe care le aveti este posibil ca persoana in posesia careia intra telefonul sa se simta ispitita sa le si utilizeze si singurii vinovati veti fi voi.

0 Shares
You May Also Like