Ce reprezinta incarcarea rapida, cum functioneaza si cum ne ajuta pe noi?

Ce reprezinta incarcarea rapida, cum functioneaza si cum ne ajuta pe noi?

0 Shares
0
0
0

Tehnologia Quick Charge nu este chiar noua, fiind prezenta din anul 2014, cand aceasta fost lansata de Qualcomm. Ce este important ca in afara de Quick Charge mai exista si alte tehnologii de incarcare cum ar fi Samsung Adaptive Fast Charging sau Pump Express Plus de la Mediatek si asta deoarece toate sunt aproximativ la fel. Marja de incarcare este de la 70-80% in 30 de minute. Din categoria incarcator telefon, tehnologia evolueaza rapid.

Tehnologiile aflate la baza “incarcarii rapide” nu difera de la producator la producator decat cu numele deoarece principiul este practic acelasi: se introduce energie electrica cu un amperaj mult mai mare decat cel introdus de un incarcator normal, iar voltajul si amperajul mai mare incarca mult mai rapid celulele individuale din baterie pana se ajunge la saturatie si aici nu ma refer la 100% ci pe la 80%.

Ganditi-va la Quick Charging. Ca la un robinet care umple un vas cu apa. Daca deschidem robinetul mai tare, va curge mult mai multa apa in foarte putin timp, practic asa functionand aceasta tehnnologie. Dar de ce se incarca rapid pana la 80% si apoi mai incet?  Deoarece celulele bateriei se incarca pe rand, iar cu cat suntem mai aproape de 100% bateriei ii este mai greu sa gaseasca celule goale pe care sa le incarce si astfel incarcarea va dura mai mult.

Putem folosi Quik Charging pe absolut orice telefon? Nu chiar! Intotdeauna trebuie sa avem grija practic ce fel de incarcatoare folosim pentru telefoane deoarece chiar daca au integrat un regulator ce permite trecerea unui anumit amperaj, acesta nu va face fata unui voltaj mare un timp indelungat.

Practic se va incalzi foarte tare si puteti sa va alegeti cu un telefon care nu vrea practic sa se mai incarce. Bateria nu mai retine energie sau se poate chiar topi carcasa smartphone-ului, acest lucru intamplandu-se de nenumarate ori peste tot in lume cu diferite telefoane sub diferite brand-uri, insa acestea practic sunt cazuri izolate pana la urma. Pentru a putea folosi aceasta tehnologie, trebuie sa aveti un telefon compatibil dar totodata si un incarcator compatibil cu o incarcare rapida.

Detalii despre telefon puteti gasi evident pe diferite site-uri pe internet si veti afla imediat daca suporta sau nu aceasta tehnologie de varf. Incarcarea este oarecum o strategie de marketing cred eu, telefonul practic se incarca mai repede cu 60-70% dar dupa incarcare va dura circa o ora pana sa se incarce complet.

Aceasta este o tehnologie eficienta daca sunteti grabiti. Spre exemplu, vreti sa plecati rapid undeva si va treziti ca nu aveti baterie la telefon. Daca il puneti la incarcat, avand aceasta tehnologie practic in jumatate de ora puteti pleca linistit cu bateria aproape incarcata.

Vorbind de acesta tehnologie de incarcare foarte rapida putem spune ca este obligatorie in ziua de azi. Nu e totuna sa incarci telefonul in circa 3-4 ore cand practic se poate incarca mult mai rapid in aproximativ o jumatate de ora.

0 Shares
You May Also Like