De ce sa detii un termostat inteligent in podea?

0 Shares
0
0
0

Tehnologia a schimbat modul in care traim in atatea moduri convenabile si care economisesc timp. Una dintre cele mai mari, si adesea trecute cu vederea, facilitatile de astazi este capacitatea de a trai intr-o casa confortabila incalzita pe tot parcursul anului.

Termostatele inteligente imbunatatesc incalzirea caselor in mod semnificativ, incalzindu-va in mod inteligent. in mod automat si oferind temperatura perfecta perfecta, in program.

Ce este incalzirea prin pardoseala?

Incalzirea prin pardoseala radianta este numita astfel, pentru modul in care este instalata si pentru modul in care functioneaza. In loc sa instalati sisteme de incalzire in peretii dvs., sistemul de incalzire este instalat sub pardoseala dvs. pentru a va incalzi casa de la sol.

Pe langa faptul ca este incredibil de eficienta din punct de vedere energetic, incalzirea prin pardoseala radianta este mai sigura decat incalzitoarele expuse, deoarece utilizatorul nu este niciodata expus elementului de incalzire. Incalzirile fortate de aer si de baza necesita conducte, care pot scurge caldura.

Acest lucru consuma mai multa energie decat este necesar si, uneori, ii determina proprietarilor sa-si extinda caldura. Deoarece incalzirea prin pardoseala radianta este instalata intr-un sistem de fire sub podeaua dvs., canalele sunt eliminate.

Cu incalzirea in pardoseala, aveti, de asemenea, libertatea de a decora si a plasa mobilierul dupa cum doriti, fara sa va faceti griji cu privire la blocarea incalzitoarelor sau la suspendarea perdelelor prea aproape de caldura de la tabla.

Termostate de incalzire in pardoseala

Dupa cum stiti, un sistem de incalzire prin pardoseala este configurat separat independent de sistemul comun de climatizare din casa dvs.

Termostatele pe care le utilizati pentru sistemele HVAC (cum ar fi un cuptor central sau o pompa de caldura) pot sa nu fie potrivite pentru reglarea sistemului de incalzire in pardoseala.

Cu toate acestea, exista cateva modele care sunt compatibile atat cu instalatiile de incalzire prin pardoseala, cat si cu incalzirea in pardoseala.

Un termostat pardoseala cuib, este un exemplu clasic care poate fi utilizat pentru reglarea sistemelor de incalzire in pardoseala (potrivite numai pentru sisteme radiante hidronice). Pe de alta parte, exista companii care au modele de termostat dedicate sistemelor de incalzire prin pardoseala.

Haideti sa vedem cateva dintre cele mai bune termostate pentru sistemele de incalzire prin pardoseala radiante si cum difera intre ele!

Cele 2 tipuri – termostate electrice si hidronice

Exista doua tipuri de sisteme de incalzire in pardoseala, electrice si hidronice.

Un termostat conceput pentru sistem electric de incalzire prin pardoseala nu este potrivit pentru apa / sistem de caldura radianta hidronica (si invers). Asa ca am enumerat separat cele 2 tipuri pentru a evita confuzia.

Termostate electrice de incalzire prin pardoseala

Un sistem electric de incalzire a pardoselilor foloseste electricitatea pentru incalzirea podelelor (dedesubt este instalat un cuib electric izolat).

De obicei, acestea ruleaza pe tensiune de linie – 110 volti sau 240 volti. Asadar, ceea ce aveti nevoie aici este practic un termostat de tensiune de linie compatibil cu sistemele de incalzire in pardoseala.

Termostat programabil pentru incalzirea in pardoseala

Termostatele programabile pot fi programate pentru a urma un program preferat (in functie de stilul de viata) si pentru a controla sistemul de incalzire in consecinta.

Exista, de asemenea , modele de termostat cu conexiune WiFi pentru sistemele de incalzire in pardoseala, pe care le puteti alege pentru acasa.

Termostate de incalzire prin pardoseala hidronica

Termostatele de incalzire prin pardoseala sunt utilizate pentru reglarea sistemelor de incalzire prin pardoseala, care sunt practic sisteme de incalzire pe baza de apa. Sistemele de incalzire hidronica sunt de obicei de doua tipuri:

1) Sisteme ingropate – unde conductele de 1,6 cm sunt ingropate adanc sub podea;

2) Sisteme montate la suprafata – unde conductele de 1,2 cm sunt asezate chiar deasupra etajului existent.

Termostatele hidronice sunt potrivite pentru ambele tipuri de sisteme de incalzire hidronica indiferent de montajul ingropat sau de suprafata.

0 Shares
You May Also Like