Cum si de unde luam domeniu si hosting?

Cum si de unde luam domeniu si hosting?

0 Shares
0
0
0

Dupa ce va alegeti numele pentru site sau pentru blog, urmatorul pas este sa va cumparati un domeniu si sa gasiti hosting web. Gazduirea web semnifica pe scurt ca cineva va pastreaza pe server fisierele din care se face blogul: articole scrise, imagini, pdf-uri si mai multe clipuri.

Explicatia e mai complicata insa nu trebuie musai sa intelegeti perfect cu merge. O puteti lua asa: daca tastati un document la calculator veti avea nevoie sa il salvati undeva pe HDD-ul calculatorului pentru a il putea accesa dupa aceea. Daca aveti un blog toate articolele ar trebui sa fie salvate online pentru a putea fi disponibile tot timpul pentru cititorii care va acceseaza blogurile.

Pentru a gazdui un blog aveti nevoie de servicii pentru companii care sa fere gazduire. Pana aici este destul de simplu. Va veti dori totusi ca firma sa nu dispara peste noapte si sa aiba in acelasi timp si servere ce functioneaza bine si blogul tau e afisat rapid.

In lungul timpului atat in engleza cat si in limba romana putem gasi mai multe firme de hosting. Nu veti avea siguranta totala dar date fiind toate riscurile va recomandam sa aveti o lista cat mai lunga de optiuni inainte de a va decide.

Daca in viitor sunteti nemultumiti sa va mutati la alte firma de gazduire fara a ezisa. Sunt nenumarate.

Unele din cele mai importante lucruri de care ar fi bine sa tineti cont in momentul in care alegeti firma de gazduire web.

Verificati cine mai are un site gazduit la firma pe care o vreti. Este de preferat sa existe cineva cu un site vechi si cu mult trafic care sa fie gazduit la ei. Toti se multumesc sa isi intrebe prietenii de unde isi iau gazduire in Romania. Va recomandam sa cereti si sfatul bloggerilor cu un trafic mai mare. Le puteti afla datele de contact si ulterior puteti sa le scrieti mesaje, ii intrebati de unde au hosting si puteti sa le cereti sa va recomande si o firma de hosting.

Verificati cum se comporta personalul de la persoanele care ofera gazduire web. Verificati daca aveti un numar de telefon pentru contact sau un sistem online de solutionare a erorilor.

De asemenea va trebui sa determinati ce este inclus in pachetul de gazduire cumparat. Vor exista mai multe specificatii care sunt legate de traficul lunar inclus, cantitatea se spatiu de pe disc, numarul de domenii pe care le puteti gazdui pe contul pe care il aveti si toate recomandarile de optimizare pentru blog pentru o functionare cat mai buna.

In cazu in care sunt incidente negative in ceea ce priveste relatia firmei cu clientii, ar trebui sa verificati pe Google ce spun ceilalti clienti ai lor de ei. Cum trateaza reclamatiile primite de la clienti?

Verificati daca in general sunt rezonabili si inteleg ca nu stiti sa configurati site-uri. Veti avea nevoie de putina intelegere si putin ajutor de la ei in momentul in care veti avea nevoie.

In tara noastra sunt mai multe companii de unde puteti lua hosting si desigur aveti de unde sa alegeti.

0 Shares
You May Also Like