Cum pastram calculatorul in stare buna?

Cum pastram calculatorul in stare buna?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand nu utilizati laptopul sau calculatorul incercati sa il pastrati acoperit. Acest lucru se recomanda nu doar pentru sistemele noi ci si pentru un laptop refurbished. In afara de contactul cu lichidele, expunerea pentru mult timp la caldura si la fum,  cel mai mare dusman al unui calculator este praful.

In timp praful are potentialul de a omori treptat componentele unui sistem blocand spatiile prin care acesta se ventileaza, incarcand ventilatoarele si determinand ca tot sistemul sa nu mai poata fi folosit.

Va puteti pastra un laptop sau un calculator in stare buna si il puteti ajuta sa functioneze la parametrii normali si astfel ii veti asigura o durata mai mare de viata.

Un calculator ingrijit bine se va vinde mult mai usor. Cel mai simplu lucru pe care il puteti face pentru a feri calculatorul de praf, este sa il curatati periodic cel putin o data pe luna, si sa il tineti acopeirt in momentul in care nu il folositi.

Utilizati folii de protectie pentru tastatura laptopului. Un cumparator va deveni foarte reticent daca va vedea ca tastatura are un aspect inestetic sau daca are taste lipsa. Tastatura este si un magnei pentru praf si alte impuritati si ar trebui sa fie curatat periorc.

Desi intreg laptopul este in conditii bune si doar tastatura arata neigienic, cei mai multi cumparatori vor renunta rapid si se vor reorienta. In cazul in care foarte multe impuritati se strang sub tastatura aceasta s-ar putea sa aiba o problema cu functionarea in timp, iar la laptopuri disfuctionalitatile tastaturii pot reprezanta un lucru grav.

Laptopul ar trebui sa fie protejat in permanenta de lovituri. Este evident ca o actiune periculoasa pentru laptopuri si calculatoare este reprezentata de lovirea acestora sau de impactul cauzat in urma cazaturilor accidentale, si de aceea este indicat sa va asigurati ca tineti laptopul in genti speciale cu protectie impotriva socurilor, care ofera si protectie la astfel de accidente dar care in acelasi timp si feresc de umezeala, praf si alti factori daunatori.

O alta problema in momentul in care aveti in intentie sa vindeti laptopul este legata de zgarieturile evidente care pot sa strice valoarea echipamentului din cauza aspectului. De exemplu un laptop cu carcasa din aluminiu, cu o stare functionala foarte buna comparat cu aceeasi marca de laptop si cu aceeasi carcasa dar zgariat si cu un aspect neplacut va costa mai mult decat cel din urma datorita aspectului impecabil.

Cele mai multe zgarieturi apar in general in urma modului de folosire zilnica si de aceea va recomandam sa plasati laptopul pe suprafete acoperite cu materiale cum ar fi bumbacul, cauciucul sau siliconul. Sunt si materiale special confectionate pentru protectia laptopurilor care au o suprafata mai mare sau mai mica si care sunt destinate pentru acoperirea biroului sau mesei pe care puneti in mod uzual laptopul.

Un laptop ar trebui curatat in mod regulat cu solutii speciale pentru curatat, in special tastatura si acest lucru va mentine laptopul in conditii foarte bune si va arata aproape tot timpul ca nou iar in acest caz se va vinde mai usor. Va sugeram sa nu vindeti laptopul atunci cand este foarte vechi pentru ca isi va pierde cu mult valoarea.

0 Shares
You May Also Like