Cum alegeti un selfie stick?

Cum alegeti un selfie stick?

0 Shares
0
0
0

Va prezentam un accesoriu interesant, si anume selfie stickul. Pe piata exista doua variante: cu telecomanda pe bat sau cu telecomada separata.

Exista o serie de avantaje, dar si mici dezavantaje la alegerea uneia din cele doua variante. Astfel, varianta cu butonul de declansare pe bat poate avea problema ca in momentul in care il  apesi, declansezi involuntar si se poate duce de rapa toata incadrarea in poza, poza putand sa iasa miscata.

Cel cu telecomanda separata se declanseaza doar atunci cand actionati telecomanda, intr-o mana tinand sefie stikul si in cealalta la sold avand telecomanda. Un mic dezavantaj este faptul ca aveti ambele maini ocupate, precum si faptul ca trebuie sa aveti grija sa nu pierdeti telecomanda. Cand achizitionati un selfie stick trebuie sa aveti grija ce cumparati, sistemul de prindere avand un rol foarte important.

Practic in varful batului tineti un aparat de cateva sute de euro si ar fi bine sa nu cada de acolo. De asemenea, batul trebuie sa fie unul bine facut, sa nu va chinuiti sa il desfaceti sau strangeti de fiecare data. Important de retinut si de verificat daca telefonul pe care il detineti incape in suportul cu care este prevazut sefie stickul.

Ideea de selfie nu a fost inventata de retelele sociale, orice detinator de aparat foto stiind cat de greu este sa iti faci singur o fotografie, atunci cand nu ai nicio persoana pe linga tine care sa te ajute. Astfel a  aparut sefie stickul care a devenit foarte popular pe piata de accesorii telefoane.

Cand alegeti un selfie stick, tineti cont de cateva criterii:

–    montarea si compatibilitatea
–    viteza si modul de prindere al stickului de telefonul mobil.

Selfie stickul se mai numeste si monopod, fiind alcatuit dintr-un maner tija si cap de sustinere pentru telefonul mobil. Fiecare produs de pe piata se poate adresa unui anumit aparat, dar sunt de apreciat cele care au suport de prindere universal, care poate fi reglat in functie de terminalul nostru.

Designul conteaza mult pentru ergonomie, avand in vedere ca un produs de calitate trebuie sa se manevreze usor, sa fie rezistent, dar si usor, pentru a fi sustinut fara probleme, cu o singura mana. Tija selfie stickului este telescopica, putand sa o reglati de la 15 cm la 100 cm, astfel incat sa permita extensia campului vizual prin indepartarea camerei de subiectul fotografiei.

Modul  de captura se refera la modul propriu-zis in care se fac fotografiile, existand trei modele principale. Cea mai simpla varianta garanteaza doar fixarea smartphone-ului pe timer si indepartarea la timp pentru a realiza fotografia.

A doua tipologie permite controlul etapelor fotografierii de pe manerul selfie stickului, unde exista un buton pentru a declansa camera la momentul oportun. Cele mai avansate dispozitive de pe piata permit capturarea de imagine cu telecomanda prin intermediul unui bluetooth.

Pe piata se gasesc o multitudine de modele, de la cele mai clasice si simple, pana la cele mai noi din punct de vedere tehnologic. Asadar selfie stickul se dovedeste a fi un instrument util si de ajutor in imortalizarea momentelor placute din calatoriile noastre.

0 Shares
You May Also Like