Cel mai simplu mod de a-ti procura piese auto online

0 Shares
0
0
0

Achizitia de piese auto a devenit astazi un lucru extrem de banal. Practic, oricine isi poate cumpara astazi un autoturism la mana a doua, la care intretinerea presupune achizitia de piese auto, indiferent ca apelam la varianta clasica, din magazin, sau de pe internet.

Nu de fiecare data insa achizitia de unul singur a pieselor necesare unei reparatii este incununata de succes. Ne putem trezi ca ceea ce am comandat noi nu se potriveste intru totul cu ceea ce ne-a recomandat mecanicul.

Alteori, atunci cand mergem sa ne cumparam singuri piese de la magazin, nu ne permitem sa dam banii pe piese originale, astfel incat apelam la compromisuri.

Aceasta presupune si achizitia unor piese auto mai ieftine, produse de alte companii decat cele recomandate, astfel ca si durata de viata a pieselor va fi una diferita. In cele ce urmeaza, vom sublinia cateva aspecte care sa va ajute in identificarea si achizitia pieselor potrivite pentru masina voastra.

Alege un magazin de incredere

Primul lucru pe care il ai de facut este sa cauti un magazin de incredere. Aceasta inseamna fie recomandarea unui client sau a unui prieten care a calcat pragul magazinului fie, in cazul unui magazin online, verificarea recenziilor date de vizitatori.

De multe ori, un review bine tintit sau o recenzie pozitiva iti poate schimba total optica in ceea ce priveste increderea pe are o acorzi unui magazin piese auto. Iar internetul are acest avantaj, ca poti afla opinii si recenzii despre produse si servicii instantaneu.

Solicita factura si chitanta

Un alt lucru pe care trebuie obligatoriu sa il faci atunci cand procedezi la achizitia de piese auto este sa soliciti factura si chitanta pentru acestea.

Acest lucru iti confera in primul rand garantie produselor achizitionate, iar in al doilea rand in baza lor vei putea sa le returnezi in cazul in care exista vreo problema.

Un avantaj pe care il ai atunci cand cumperi piese auto online este ca factura iti va fi emisa automat si iti va fi transmisa odata cu produsele. Acest lucru te scuteste de o gramada de probleme si de solicitari suplimentare, cata vreme piesele tale vor fi insotite automat de certificat de garantie.

Chiar si asa insa, va trebui sa studiezi conditiile de transport si de retur, astfel incat sa nu te trezesti cu costuri suplimentare pentru produsele achizitionate.

In principiu, mai toate magazinele online ofera transport gratuit pentru marfuri de o anumita valoare. Insa, o privire mai atenta asupra acestor conditii nu ar strica.

0 Shares
You May Also Like