Aromaterapie dōTERRA – Magia aromelor

0 Shares
0
0
0

Arma seducției feminine, o călătorie în lumea somnului, un suflu proaspăt de inspirație – toate acestea pot fi asigurate de aromoterapie dōTERRA. Uleiurile esențiale au un efect deosebit asupra emoțiilor, fundalului mental, fiziologiei, sănătății. Unele parfumuri cresc productivitatea, eficiența, concentrarea, în timp ce altele promovează relaxarea, cresc apetitul, provoacă excitare sexuală și îmbunătățesc sănătatea.

Influența aromoterapiei: în interior și în exterior

Din cele mai vechi timpuri, aromoterapia (cu uleiuri esențiale) a fost utilizată în două moduri: pentru a neutraliza mirosurile fetide și pentru a influența o stare, comportament sau emoție specifică unei persoane. Trebuie să știi că aroma de trandafir va ajuta la o vorbire fluidă, aroma de cafea puternică de dimineață va înlocui aroma iasomiei, iar uleiul esențial de paciuli va provoca o muză creativă.

Aromaterapia și uleiurile esențiale acționează asupra corpului uman prin activarea sistemului limbic. Ele influențează la nivelul subconștientului, te pot duce în trecut, se pot juca cu imaginația. Mirosul naște imagini vii ale evenimentelor, iar emoțiile se schimbă. Orice miros afectează sistemul nervos autonom, mușchii, vasele de sânge, respirația.

Aromaterapia, este un magician talentat, este capabilă să agraveze sau să îmbunătățească auzul, să-ți îmbunătățească vederea în întuneric, dacă se folosește ulei esențial de bergamotă, transformă un pesimist într-un optimist cu aromoterapie florală, iar melancolia și dorul sunt atenuate cu ulei de camfor. De asemenea, aromaterapia și uleiurile esențiale afectează practica yoga: lemnul de santal – pentru yoga restaurativă, chiparos – pentru stres, balsam de lămâie – pentru tristețe, tămâie – pentru meditație productive. 

Uleiuri esențiale eficiente: acțiune și metode de aplicare

Aromaterapia și mirosul uleiurilor aromatice sunt un amestec de substanțe volatile care sunt conținute în anumite plante. Aromaterapia cu uleiuri esențiale a devenit populară datorită originii plantelor naturale, absenței aditivilor chimici în compoziție și efectului său benefic asupra sănătății umane. Arsenalul aromaterapiei moderne include peste 3000 de uleiuri esențiale și parfumuri diferite. Efectul aromaterapiei asupra sănătății este exprimat în următoarele acțiuni:

  • bactericid, dezinfectant – salvie, chiparos, ienupăr
  • anti-stres – brad, paciuli, iasomie, lemn de santal
  • deodorant – eucalipt, mușcat, bergamotă
  • stimulant – coriandru, isop, verbena, nucșoară
  • antiinflamator – arbore de ceai, muşeţel, lămâie, cimbru
  • liniștitor – melissa, lemn de santal, lavandă, tămâie
  • regenerant – uleiuri citrice, cuișoare, maghiran.

Aromaterapia are un efect pozitiv asupra sănătății. În funcție de metoda de aplicare, uleiurile esențiale garantează prevenirea bolilor pielii, căilor respiratorii, articulațiilor, sistemului circulator și sunt recomandate pentru tonusul muscular. Prin intermediul masajelor, a băilor sau inhalărilor, poți influența cursul tratamentului pentru anumite boli. Aromaterapia eficientă este o barieră puternică împotriva radiațiilor, o adevărată „blocadă” în dezvoltarea tumorilor și acțiunii agenților cancerigeni.

Aromaterapie: influența mirosurilor sale de vindecare

Aromaterapia și uleiurile esențiale evaporate de difuzoare și lămpi aromatice distribuie lichide care umplu încăperea cu energie favorabilă. Acesta este un fel de „sanatoriu la domiciliu”, SPA, în care uleiurile esențiale creează armonie, ajută la scăderea infecției, a inflamației bronhiilor, a pneumoniei. Mirosurile specifice fac munca unui psiholog, dermatolog într-o singură sesiune. 

Acestea afectează eliminarea pesticidelor din organism, participă la regenerarea pielii, accelerează procesul de vindecare a rănilor, ameliorează inflamația și oferă sănătate. Și, desigur, va îmbunătăți activitatea mentală și performanța.

 

0 Shares
You May Also Like