Ce sa faci pentru cremarea unei persoane dragi?

Ce sa faci pentru cremarea unei persoane dragi?

0 Shares
0
0
0

Oricat de usor sau greu acceptam acest lucru, mai devreme sau mai tarziu, cu totii ne vom gasi sfarsitul. Unii mor de la varste fragede, altii mor la varste inaintate. Tot ce conteaza, este ca de moarte nimeni nu scapa.

Tinand cont de acest aspect, precizam faptul ca desi cele mai multe persoane decedate, inca sunt inmormantate, exista si situatii in care familiile greu incercate opteaza pentru procedura de incinerare umana.

Cremarea trupului neinsufletit al unei persoane dragi este o practica care odata cu trecerea  anilor a devenit din ce in ce mai raspandita in Romania si care se desfasoara cu cel mai mare respect pentru demnitatea defunctului si a familiilor acestora. Veti descoperi mai multe informatii interesante despre procedura de cremare sau incinerare umana 2020, dupa cum mai este cunoscuta aceasta procedura.

Ce este cremarea

Cremarea este o metoda prin care corpul unei persoane dragi este redus la cenusa, care poate fi executat la toate instalatiile autorizate, amplasate in general intr-o zona a cimitirului si dotate in mod natural cu un crematoriu.

Cum trebuie sa se manifeste vointa unei cremari viitoare?

Este posibil sa se efectueze cremarea corpului unei persoane dragi numai in urmatoarele cazuri:

Atunci cand persoana decedata s-a inscris in viata intr-o companie, cu scopul cremarii sale;

Atunci cand decedatul a depus testamentul in fata unui notar care indica vointa lui de a fi incinerat;

Atunci cand decedatul prin testament olografic, scris in mana sa, pe hartie simpla, datat si semnat, isi declara vointa in incinerare.

In cazul in care intentia de a fi incinerat nu a fost exprimata in scris, ci doar raportata verbal, sotul sau membrii apropiati ai familiei trebuie sa comunice dorinta rudei sale autoritatilor competente din municipiul de resedinta al decedatului, dorind sa fie incinerat trupul neinsufletit.

Cum are loc cremarea

Cremarea are loc prin introducerea sicriului de lemn intact si sigilat care contine corpul in crematoriu. Acestea sunt cuptoare foarte puternice, care ating temperaturi ridicate, astfel incat sicriul si corpul decedatului sa ia foc rapid. Intregul proces care vizeaza transformarea persoanei decedate in cenusa dureaza in medie cateva ore si este automatizat si monitorizat in conformitate cu sisteme de control foarte stricte, pentru a evita erorile de manipulare sau chiar de identificare. Facand acest lucru, chiar si membrii familiei, asezati intr-o camera mica, pot viziona diferitele etape ale cremarii persoanei iubite printr-un videoclip.

Unde se depoziteaza cenusa

Cenusa colectata si sigilata in urne speciale va fi livrata rudelor care le pot aduna in cimitir, le vor depozita in propriile case sau le pot dispersa in diverse locuri, de exemplu: mare, rauri, lacuri etc. Dispersia nu poate avea loc decat daca decedatul a lasat o declaratie in acest sens.

In mare parte, acestea sunt cateva dintre informatiile utile despre incinerarea umana 2020, pe care cu siguranta trebuie sa le cunoasteti cu totii, in conditiile in care se discuta foarte mult legat de aceasta tema, si in conditiile in care se estimeaza ca in viitor, majoritatea trupurilor neinsufletite vor fi incinerate, si nu ingropate, la fel ca in prezent.

0 Shares
You May Also Like